Ambasadorul Germaniei la ONU evocă o ''blocadă'' împotriva reformei Consiliului de Securitate

O ''blocadă'' împotriva reformei Consiliului de Securitate al ONU împiedică progresele în ceea ce priveşte modernizarea componenţei acestui for, a declarat ambasadorul Germaniei la Naţiunile Unite, Christoph Heusgen, transmite sâmbătă dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

02.03.2019 - 11:10

Modul actual în care este alcătuit Consiliul nu reflectă realităţile lumii, dar statele membre ale ONU sunt încă foarte departe de a lua în discuţie oportunitatea unei prezenţe europene sporite, a precizat vineri ambasadorul german într-o conferinţă de presă la New York, după ce pentru prima dată două ţări - Germania şi Franţa - au preluat în comun preşedinţia Consiliului de Securitate, pe care o vor exercita în martie şi aprilie.

"Nici măcar nu avem o bază de la care să începem să negociem pentru a face această reformă", a spus Heusgen, subliniind că, în lipsa unei reforme care să permită creşterea numărului de state membre, Consiliul îşi va pierde legitimitatea.

La rândul său, omologul său francez, Francois Delattre, a asigurat în aceeaşi conferinţă de presă că extinderea Consiliului de Securitate al ONU este unul dintre "obiectivele strategice" ale Franţei.

Comentarii