10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmbasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort în locuința sa din...

Ambasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort în locuința sa din Tel Aviv

Ieri, 17 mai 2020, Ambasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort la domiciliul său într-o suburbie din Tel Aviv, a declarat un purtător de cuvânt al poliției israeliene.El nu a comentat cauza morții ambasadorului Du Wei, care a împlinit 57 de ani și a devenit ambasador în Israel în februarie anul acesta.Postul de televiziune Channel 12 din Israel, citând oficiali medicali neidentificați, a transmis că indicațiile inițiale erau că Du Wei a murit în somn din cauza unor cauze naturale.
Moartea sa vine la mai puțin de o săptămână după ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a vizitat Ierusalimul, criticând deschis acțiunile Chinei în timpul pandemiei coronavirusului, precum și solicitarea către liderii israelieni să înceteze semnarea unor acorduri majore de infrastructură și comunicații cu companii chineze.

FOTO: Tel Aviv, locuința ambasadorului chine

Guvernul chinez a anunțat că va trimite o echipă de anchetatori în Israel pentru a examina moartea ambasadorului său.
Wei a murit duminică la casa sa din Herzliya, aparent din cauze naturale, conform declarației ministerului de externe din China: „Verdictul preliminar este că ambasadorul Du Wei a murit pe neașteptate din motive de sănătate. Detaliile așteaptă confirmări suplimentare. ”
Potrivit unui raport Haaretz, echipa specială va efectua „o anchetă independentă” și va asigura repatrierea corpului lui Wei în China pentru înmormântare. Raportul a spus că un reprezentant al familiei se va alătura echipei. Echipei nu i se va cere să intre în perioada de carantină de 14 zile necesară în mod normal pentru sosirile în Israel, având în vedere pandemia coronavirusului.

Potrivit site-ului de știri Ynet, lucrătorii din casă au încercat să-l trezească pe Du Wei și l-au găsit în patul său, fără respirație. Evaluarea inițială a fost că a suferit un stop cardiac în timpul nopții. Știrile Channel 12 au raportat că nu au existat semne externe de violență pe corpul lui Du Wei. Acesta era căsătorit și are un fiu, a transmis Ministrul de Externe din Israel, adăugând că membrii familiei sale nu erau în Israel cu el.
A sosit în Israel pe 15 februarie pentru a-și ocupa postul și a intrat imediat două săptămâni în carantină din cauza reglementărilor coronavirusului. Nu a putut să-și prezinte acreditările în fața președintelui Reuven Rivlin, din cauza pandemiei.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

Incident tragic la un Zoo din Kansas: o femelă de struț a murit după ce a înghițit cheile furate de la un angajat

Karen, o femelă de struț de 5 ani de la Grădina Zoologică Topeka din Kansas, a murit după ce a scăpat din țarcul ei,...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă