Ambasadorii ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în cazul Skripal, convocaţi la MAE rus

Ministerul de Externe al Rusiei i-a convocat vineri pe ambasadorii ţărilor care au expulzat diplomaţi în cadrul cazului Serghei Skripal, acţiune atribuită de Londra Moscovei - pentru a le înmâna câte o notă de protest şi a-i înştiinţa asupra măsurilor de represalii.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 14:28

Ministerul de Externe al Rusiei i-a convocat vineri pe ambasadorii ţărilor care au expulzat diplomaţi în cadrul cazului Serghei Skripal - fostul agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei - pentru a le înmâna câte o notă de protest şi a-i înştiinţa asupra măsurilor de represalii, informează agenţia de presă TASS.

'La 30 martie au fost convocaţi la MAE rus şefii misiunilor diplomatice ale mai multor ţări care au întreprins acţiuni neprietenoase faţă de Federaţia Rusă în semn de "în solidaritate" cu Marea Britanie în aşa-numitul "caz Skripal". Ambasadorilor le vor fi înmânate note de protest şi le vor fi anunţate măsurile luate de partea rusă', menţionează diplomaţia rusă.

Potrivit TASS, la sediul MAE rus din piaţa Smolenskaia din Moscova au sosit deja ambasadorii Germaniei, Franţei, Poloniei, Italiei, Cehiei, Ucrainei, Olandei. Anterior, a fost văzut ieşind din clădirea Ministerului de Externe rus ambasadorul Marii Britanii, Laurie Bristow, dar el nu şi-a dezvăluit scopul vizitei.

Luni, 16 ţări din Uniunea Europeană, precum şi Statele Unite, Canada, Norvegia, Ucraina şi alte câteva state au anunţat expulzarea de diplomaţi ruşi în legătură cu otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury (în sud-vestul Angliei). Ulterior, la această acţiune au aderat şi alte state.

În total, în cadrul acestei măsuri de retorsiune coordonată a Occidentului, fără precedent chiar şi în perioada Războiului rece, au fost expulzaţi peste 140 de diplomaţi ruşi în Europa, America de Nord şi Australia.

Comentarii