13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmbasada Rusiei în Olanda: "Britanicii care cred în atacuri chimice sunt tâmpiți"

Ambasada Rusiei în Olanda: “Britanicii care cred în atacuri chimice sunt tâmpiți”

Britanicii sunt chiar “tâmpiţi” dacă cred că Rusia a comis un nou atac cu agent neurotoxic în Anglia în plină desfăşurare a Cupei Mondiale de Fotbal, a scris Ambasada Rusiei în Olanda joi pe social media, notează Reuters.

Ambasada a comentat după ce doi britanici au fost găsiţi în stare critică ca urmare a ceea ce se consideră a fi fost un contact întâmplător cu otrava, după un atac asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi fiicei sale, Iulia, comis la Salisbury în martie.

Autorităţile britanice nu au acuzat Rusia de implicare în noul incident, declarând că ipoteza lor de lucru este că britanicii au fost otrăviţi de urme de agent neurotoxic lăsate după atacul din martie.

“Cât de tâmpit poţi să fii să crezi că (Rusia) s-ar folosi +din nou+ de aşa-numitul +Noviciok+ tocmai în plină desfăşurare a Cupei Mondiale FIFA (…). Spectacolul trebuie să continue, nu?”, a scris ambasada rusă în Olanda joi pe Twitter.

Rusia respinge orice implicare în primul atac comis în urmă cu patru luni.

Pe de altă parte, Serghei Zelezniak, vicepreşedinte al Dumei de Stat, a declarat joi la televiziunea de stat că noul incident pare o tentativă de a strica percepţia pozitivă a fanilor de fotbal englezi despre Rusia, în contextul Cupei Mondiale ce are loc în această ţară. Marea Britanie are nevoie să alimenteze o isterie pentru a distrage atenţia de la acţiunile serviciilor lor de informaţii, a spus vicepreşedintele camerei inferioare a parlamentului rus.

Rusia găzduieşte pentru prima dată competiţia, care se încheie pe 15 iulie.

Marea Britanie ar trebui să ceară ajutor Rusiei pentru a investiga noul incident de otrăvire implicând un agent neurotoxic, a declarat la rândul său Vladimir Şamanov, şeful comisiei de apărare a parlamentului rus, citat joi de agenţia de presă rusă RIA, preluată de Reuters.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă