8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmazon va furniza internet pentru 95% din populaţia planetei

Amazon va furniza internet pentru 95% din populaţia planetei

Proiectul Kuiper, cum este numită iniţiativa celor de la Amazon, va consta în sateliţi plasaţi pe orbita joasă a planetei. Spre deosebire de sateliţii folosiţi în mod tradiţional pentru internet, cei plasaţi mai aproape de Pământ oferă o latenţă mai mică şi sunt operaţi mai ieftin.

Cei 3.236 de sateliţi vor fi împărţiţi în trei grupe, în funcţie de altitudinea la care vor orbita.

784 de sateliţi vor funcţiona a 590 de kilometri deasupra Pământului. 1.296 de sateliţi vor fi plasaţi la 610 kilometri înălţime. În fine, 1.156 de sateliţi vor orbita la 630 de kilometrii deasupra planetei.

Acoperirea Proiectului Kuiper va porni de la 56 de grade nord (punct de reper Scoţia) şi se va întinde până la 56 de grade sud (cel mai sudic punct al Americii de Sud). Această arie acoperă 95% din populaţia globului.

Deocamdată nu se ştie dacă Amazon îşi va construi propriii sateliţi sau îi va cumpăra şi cum îi va lansa pe orbită. Amazon deţine compania spaţială Blue Origin, care ar reprezenta alegerea logică pentru plasarea sateliţilor pe orbită.

Proiectul celor de la Amazon va necesita şi un număr semnificativ de staţii la nivelul solului care să comunice cu sateliţii companiei. Amazon a lansat un astfel de serviciu deja de anul trecut, numit AWS Ground Station.

Amazon va concura cu companii precum SpaceX, care va trimite 12.000 de astfel de sateliţi pe orbită, OneWeb, care urmează să lanseze 650 de sateliţi, şi Facebook, care lucrează un proiect similar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă