Alexis Tsipras ar putea să piardă alegerile de dumnică în Grecia

Partidul Noua Democraţie (centru-dreapta) are un avantaj de 10-15% în sondajele de opinie faţă de pattidul de stânga Syriza, conform Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 05.07.2019 - 21:44

Conform unui sondaj de opinie realizat de Institutul Rass, partidul Noua Democraţie, condus de Kyriakos Mitsotakis, este creditat cu 35,2% din voturi, în timp ce formaţiunea Syriza, condusă de premierul Alexis Tsipras, va obţine 25,4%.

Un alt sondaj, realizat de Institutul Public Issue (Probleme Publice), creditează Noua Democraţie cu 42,5%, iar Syriza cu 27%.

Syriza a câştigat alegerile din septembrie 2015 cu 35,5% din voturi, depăşind Noua Democraţie, care a obţinut 28,1% din voturi.

Sondajul reflectă în mare parte rezultatul alegerilor europarlamentare din luna mai, când ND a obţinut cu 9,5 puncte procentuale mai multe voturi decât Syriza, ceea ce l-a determinat pe premierul Alexis Tsipras să devanseze data alegerilor parlamentare, stabilită iniţial pentru luna octombrie.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.356 de alegători din toate regiunile Greciei, în perioada 10-13 iunie.

Comentarii