16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUPDATE. ALERTĂ: O explozie puternică a zguduit centrul Parisului

UPDATE. ALERTĂ: O explozie puternică a zguduit centrul Parisului

UPDATE: Patru persoane, între care doi pompieri, şi-au pierdut viaţa în urma exploziei de la o brutărie din Paris, iar alte 30 sunt rănite, conform celui mai recent bilanţ, informează Le Figaro. Explozia accidentală de la Paris a survenit în urma unei scurgeri de gaz, a indicat serviciul de pompieri din capitala franceză, relatează AFP.

La locul incidentului s-au deplasat premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne, Christophe Castaner, şi primarul Parisului, Anne Hidalgo. “În acest stadiu putem spune că este vorba evident de o explozie de origine accidentală, şi aceasta ar fi o scurgere de gaz”, a declarat la rândul său procurorul Parisului, Remy Heitz, prezent şi el la locul accidentului.

_______

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, între care şi trei pompieri, anunţă presa franceză.

Mai mulți martori spun că explozia care a distrus un cartier întreg ar fi fost provocată de scurgeri de gaze. Agențiile internaționale de presă transmit că un cartier întreg a fost distrus, iar opt maşini au fost incendiate.

Forte explosion dans le 9e à Paris: un témoin raconte la scène pic.twitter.com/FJjFirLsgl

Nu se știe câți oameni au murit, dar, conform anchetatorilor, sunt mai mulți răniți. Explozia s-a produs la o brutărie de pe stradă. Cel mai probabil, ar fi vorba despre o scurgere de gaze care ar fi dus la dezastru. Peste 200 de pompieri şi sute de poliţişti sunt mobilizaţi la incidentul din al 9-lea arondisment, după ce în urma exploziei mai multe clădiri au fost afectate.

Explozia s-a produs în zona Rue de Trevise, flăcările şi fumul imens afectând şi străzile adicente, potrivit relatărilor martorilor oculari, care au postat pe reţelele de socializare imagini de la faţa locului.

Unii jurnaliştii prezenţi la faţa locului anunţă că de sub resturile clădirilor afectate se aud ţipete de ajutor, cel mai probabil  mai multe persoane fiind prinse sub dărâmături.

Autorităţile de la Paris sunt în alertă maximă, deoarece sâmbătă urmează să aibă loc un nou protest al ”vestelor galbene”. Aproximativ 5.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi în oraş. Protestele ”vestelor galbene” au început la jumătatea lunii noiembrie, cu demonstraţii care au degenerat frecvent în confruntări cu forţele de ordine.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă