Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alegerile din Turcia au arătat că Erdogan poate fi învins

După ce Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al lui Recep Tayyip Erdogan a pierdut alegerile pentru primăriile marilor oraşe turce Ankara şi Istanbul, cotidianul german Frankfurter Rundschau a comentat că rezultatele alegerilor au arătat că preşedintele poate fi învins.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2019 - 10:27

În editorialul său de marţi, publicaţia germană subliniază că "pierderea oraşului de pe Bosfor este cu precădere dureroasă şi constituie, din punct de vedere simbolic, cea mai grea dintre înfrângeri". "Ascensiunea politică a lui Erdogan a început pe Bosfor în 1994. Acum, aici a început declinul său", notează cotidianul.

Potrivit Frankfurter Rundschau, "alegerile prezidenţiale de anul trecut au transmis semnalul că Erdogan este vulnerabil şi că opoziţia rămâne în viaţă, în pofida represaliilor, epurărilor la scară largă şi miilor de arestări".

"Şapte dintre zece cele mai importante oraşe din Turcia au fost câştigate de alianţa de opoziţie, în pofida faptului că s-a putut face prea puţin împotriva controlului total al guvernului asupra mass-media şi numeroaselor tentative de manipulare", continuă cotidianul german, potrivit căruia "pierderea de către AKP a puterii în vestul Turciei constituie de asemenea o turnură majoră şi pentru că oraşele de aici reprezintă viitorul ţării". "Ele contribuie în proporţie de două treimi la economia Turciei şi atrag tinerii în căutare de locuri de muncă", subliniază publicaţia.

"Situaţia economică dezastruoasă a fost principalul motiv pentru care Erdogan trebuia să primească o lecţie. El a subapreciat-o", conchide Frankfurter Rundschau.

Comentarii