Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alegeri parlamentare în Ungaria. Viktor Orban este favorit pentru al treilea mandat de premier

Primul ministru naționalist de la Budapesta, Viktor Orban, este favorit pentru un al treilea mandat în alegerile parlamentare de duminică, după ce a înregistrat două victorii răsunătoare în 2010 şi 2014.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

08.04.2018 - 09:18

Electoratul maghiar va alege 199 de membri în Parlament, într-un singur tur. La alegerile de duminică sunt aşteptaţi la urne 7,9 milioane de cetăţeni, care vor decide numele celor 199 de membri ai Parlamentului unicameral de la Budapesta pe baza unui sistem de vot mixt. Astfel, 106 deputaţi vor fi aleşi prin vot uninominal în mod direct, iar ceilalţi vor fi desemnaţi pe baza votului pe liste.

Potrivit sondajelor de opinie, Fidesz - partidul premierului Viktor Orban - are şanse să obţină cel mult o majoritate simplă, rezultat susţinut şi de poziţia fruntaşă pe care o deţine Fidesz în sondaje. Există însă şi posibilitatea ca opoziţia să devanseze Fidesz şi să-l facă să piardă majoritatea, creând o situaţie fără precedent de Parlament suspendat.

Viktor Orban, în vârstă de 54 de ani, care şi-a început cariera ca activist liberal la sfârşitul anilor ’80, este liderul din Uniunea Europeană cu a doua cea mai lungă perioadă de guvernare, după Angela Merkel în Germania.

Formaţiunea sa politică, Fidesz, şi aliatul său social-democrat Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) au câştigat mai bine de două treimi din Parlament la ultimele două alegeri, din 2010 şi 2014.

Comentarii

loading...