12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalAlegeri parlamentare în Ungaria. Mesajul lui Viktor Orban la ieşirea de la...

Alegeri parlamentare în Ungaria. Mesajul lui Viktor Orban la ieşirea de la urne

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, la ieșirea de la urne, că viitorul Ungariei este miza alegerilor parlamentare, după ce şi-a exprimat opţiunea de vot în districtul 12 din Budapesta, relatează agenţia MTI, citată de Mediafax.

„Nu alegem doar partide, un guvern şi un prim-ministru, ci votăm şi pentru un viitor. Această ţară şi-a susţinut mereu poziţia când a fost necesar, prin urmare putem avea încredere în acest popor şi voi accepta decizia lor”, a spus Orban, după ce a votat alături de soţia lui, Aniko Levai.

Premierul Ungariei a precizat că a votat pentru partidul Fidesz, întrucât este „singura alegere sigură”, adăugând că va continua să mobilizeze alegătorii pe durata acestei zile.

Întrebat despre relaţia dintre Ungaria şi Uniunea Europeană, Viktor Orban a răspuns că „guvernul reprezintă interesele Ungariei, pentru că ne iubim ţara şi luptăm pentru viitorul ei”, adăugând că UE nu înseamnă doar Bruxelles, ci toate capitalele europene la un loc.

Viktor Orban, liderul formaţiunii de guvernământ Fidesz şi cea mai importantă figură politică a ţării, are şanse foarte mari să obţină un nou mandat în urma alegerilor parlamentare de duminică, bazându-se pe cea mai dură retorică anti-imigraţie din Europa.

Potrivit unui sondaj recent efectuat de Institutul Nezopont, aproximativ 50% dintre alegătorii ungari îl susţin pe Viktor Orban (54 de ani) pentru un nou mandat în fruntea guvernului de la Budapesta.

Primul mandat de premier a venit pentru Orban la vârsta de 35 de ani, după ce a câştigat alegerile din 1998. A pierdut apoi scrutinul din 2002, susţinând că i-au fost „furate” voturile. A revenit la putere în urma alegerilor legislative din 2010, în care Fidesz a obţinut peste două treimi dintre mandate.

În ultimii doi ani, Viktor Orban a adoptat o atitudine vehementă anti-imigraţie şi a acuzat Uniunea Europeană de interese ascunse şi de o înţelegere cu miliardarul americano-rus George Soros privind distribuirea imigranţilor în statele europene.

Cele mai citite

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă