Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alegeri în Republica Moldova: Socialiştii invită blocul ACUM la discuţii

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) dă startul discuţiilor preliminare pentru formarea unei majorităţi parlamentare, iar primii invitaţi la masa de dialog sunt cei din blocul ACUM, informează mass-media de la Chişinău.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.03.2019 - 14:45

Unul dintre liderii socialiştilor, Ion Ceban, a menţionat că la baza discuţiilor vor fi puse câteva principii, între care garantarea statalităţii şi a neutralităţii Republicii Moldova, promovarea unei politici externe echilibrate cu consolidarea parteneriatului cu Federaţia Rusă şi a relaţiilor cu Uniunea Europeană şi SUA, protecţia valorilor tradiţionale.

Ceban a mai precizat că socialiştii invită la discuţii mai întâi blocul ACUM pentru că, anterior, au colaborat cu unii politicieni ai blocului, inclusiv au protestat împreună.

Vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, anunţă că formaţiunea pe care o reprezintă a luat act de declaraţia Comitetului executiv al Partidului Socialiştilor prin care s-a propus organizarea unei întâlniri pentru formarea unei majorităţi parlamentare. Solicitat de portalul deschide.md, el a declarat că, în viitorul apropiat reprezentanţii PAS şi ai PPDA, părţi componente ale blocului ACUM, vor organiza o şedinţă comună pentru a analiza propunerea socialiştilor.

'Am luat act de această declaraţie. O vom examina cu partenerii, iar ulterior vom anunţa public poziţia noastră', a declarat Popşoi.

Anterior, liderii blocului ACUM au anunţat că nu vor negocia cu PSRM, dar nici cu altă formaţiune parlamentară în vederea creării unei majorităţi. Şi Partidul Democrat (PD), al controversatului oligarh Vlad Plahotniuc, a lansat o invitaţie blocului ACUM la negocieri pentru formarea unei coaliţii.

Conform rezultatelor alegerilor, Partidul Socialiştilor va avea 35 de mandate în noul parlament, Partidul Democrat - 30, Blocul ACUM - 26, iar Partidul Şor - 7 mandate. Trei mandate le-au revenit deputaţilor independenţi.

Comentarii

loading...