20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAlegeri în Italia: Berlusconi şi aliaţii săi îl dau drept model pe...

Alegeri în Italia: Berlusconi şi aliaţii săi îl dau drept model pe Viktor Orban

Italienii sunt chemaţi duminică la secţiile de vot pentru a-şi alege noul parlament, după o campanie electorală marcată de violenţă politică şi atacuri xenofobe.

Blocul conservator condus de Berlusconi s-a angajat să expulzeze peste 600.000 de solicitanţi de azil ale căror cereri au fost respinse.

”Orban este un prieten drag şi face bine ceea ce face în Ungaria”, a afirmat joi Silvio Berlusconi, al cărui partid, Forza Italia, face parte din Partidul Popular European (PPE), la fel ca formaţiunea politică ungară Fidesz, a lui Viktor Orban.

Premierul ungar este un critic vehement al politicilor permisive în domeniul migraţiei şi a comparat Uniunea Europeană cu Uniunea Sovietică, iar guvernul de la Budapesta a fost adus în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru încercările de restricţionare a ONG-urilor şi universităţilor străine.

În urmă cu o zi, lidera partidului Fraţii Italiei, Giorgia Meloni, s-a întâlnit la Budapesta cu Viktor Orban, pe care l-a felicitat pentru apărarea suveranităţii naţionale şi a ‘rădăcinilor creştine ale Europei’, pentru ‘stoparea migraţiei ilegale’ şi ‘lupta contra lui Soros şi a finanţelor speculative’.

La începutul săptămânii, liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a declarat pentru cotidianul Il Messaggero: ”Dacă Europa înseamnă (preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude) Juncker, atunci eu sunt antieuropean. Dacă Europa înseamnă Orban, care provine din PPE, atunci acea Europă îmi place”.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...
Ultima oră
Pe aceeași temă