3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalAl Pacino va juca rolul Regelui Lear

Al Pacino va juca rolul Regelui Lear

Actorul american Al Pacino va interpreta rolul Regelui Lear într-o ecranizare regizată de Michael Radford, potrivit site-ului specializat în cinematografie TotalFilm.com, informează NewsIn.

Al Pacino a mai lucrat alături de Radford la pelicula “Neguţătorul din Veneţia”, în 2004, când a avut tot rolul principal, cel al lui Shylock.

Pelicula “Regele Lear” va fi produsă de Barry Navidi. Radford, care a scris şi scenariul, a adaptat din nou povestea lui Shakespeare punând în prim plan istoria regelui arogant şi bătrân a cărui decizie de a diviza regatul între fiicele sale aduce numai necazuri tuturor celor implicaţi.

Deocamdată nu sunt cunoscute numele actorilor care vor juca alături de Al Pacino în peliculă. Filmările “Regelui Lear” sunt programate să înceapă în luna octombrie.

Actorul, în vârstă de 70 de ani, provine dintr-o familie de imigranţi italieni în SUA. Pacino a fost nominalizat la Oscar pentru prestaţiile din pelicule celebre, precum “The Godfather”, “Serpico” şi “Dog Day Afternoon”, şi a câştigat o statuetă a Academiei Americane de Film pentru rolul din filmul “Scent of Woman” (1992).

Cele mai citite

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...
Ultima oră
Pe aceeași temă