13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalAfganistanul roagă Europa să nu mai trimită înapoi migranții ilegali

Afganistanul roagă Europa să nu mai trimită înapoi migranții ilegali

Guvernul de la Kabul roagă statele din Europa, mai ales cele din UE, să nu mai trimită înapoi migranții ilegali, întrucât aceștia ar fi puși în pericol de talibanii aflați în ofensivă.

“Ţările gazdă trebuie să se abţină de la repatrierea forţată a refugiaţilor afgani începând din 9 iulie pentru următoarele trei luni”, a anunțat un comunicat difuzat, la Kabul, de Ministerul pentru problemele refugiaților.

Din punctul de vedere al autorităților de la Kabul, două chestiuni ar trebui să determine acceptarea refugiaților în țările europene unde au ajuns. Acestea ar fi o ofensivă a talibanilor (după ce trupele NATO s-au retras din Afganistan) și un nou val al pandemiei, care lovește Afganistanul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă