Afganistan: Discuţiile cu Statele Unite s-au încheiat

Statele Unite şi talibanii şi-au încheiat discuţiile de la Doha, capitala Qatarului, a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor, ne spune DPA.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2019 - 21:10

Echipele au lucrat până luni dimineaţă, a precizat purtătorul de cuvânt într-o postare pe Twitter.El a numit discuţiile 'lungi şi benefice'. 'Am convenit ca ambele părţi să-şi consulte conducerea asupra paşilor următori', a spus Zabihullah Mujahid. Talibanii au refuzat până acum să discute cu guvernul afgan, pe care îl numesc un 'regim de marionete'.

Deşi nu există încă nicio asigurare că progresele sunt iminente, mai multe surse au declarat că diferenţele de ambele părţi sunt mici. Statele Unite şi talibanii se întâlnesc încă din vara trecută în speranţa de a găsi o soluţie paşnică la conflictul afgan de aproape două decenii. Washingtonul doreşte în primul rând ca talibanii să garanteze că Afganistanul nu va deveni un refugiu sigur pentru terorişti, în timp ce talibanii se concentrează pe asigurarea retragerii tuturor forţelor străine conduse de SUA din Afganistan.

Potrivit Statelor Unite, un acord ar trebui să includă de asemenea o încetare a focului şi discuţii directe între guvernul afgan şi talibani, scrie Agerpres.

Comentarii