14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfganistan, atacuri în forță ale militarilor americani contra grupărilor talibane

Afganistan, atacuri în forță ale militarilor americani contra grupărilor talibane

Forţele americane au lovit o bază de antrenament a talibanilor în nord-estul Afganistanului şi i-au împiedicat pe militanţi să ‘plănuiască şi să repete acte teroriste în apropierea graniţei cu China şi Tadjikistan’, se arată într-un comunicat al armatei americane, ifnormează Agerpres.

SUA au anunţat de asemenea că au distrus vehicule ale armatei afgane care fuseseră furate şi transformate în vehicule-capcană.

Campania face parte dintr-un rol militar extins al SUA în Afganistan după anunţarea de către preşedintele american Donald Trump, în august 2017, a unei noi strategii pentru această ţară devastată de război.

De la anunţul făcut de Trump, forţele americane, împreună cu forţa aeriană a Afganistanului, au intensificat numărul de lovituri aeriene asupra poziţiilor talibanilor în întreaga ţară.

Forţele americane au lansat anul trecut aproximativ 2.000 raiduri aeriene în Afganistan, aproape dublu faţă de numărul de lovituri lansate în anul precedent.

Loviturile aeriene survin în contextul în care forţele afgane sunt solicitate la maximum, confruntându-se cu atacuri ale insurgenţilor, în timp ce numărul atacurilor în oraşe importante, în special în capitala afgană Kabul, a crescut semnificativ.

Cele mai citite

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă