14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfganistan: Atac vizând un centru de antrenament al serviciilor de informaţii la...

Afganistan: Atac vizând un centru de antrenament al serviciilor de informaţii la Kabul

“Confruntările continuă. Zona este încercuită de forţele de securitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai. Un responsabil la faţa locului a confirmat acest atac cu condiţia anonimatului.

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi trăgeau asupra centrului de antrenament al NDS (Direcţia naţională de securitate), serviciile de informaţii afgane, de pe o clădire în construcţie din apropiere, au declarat responsabili.

Atacul, care nu a fost revendicat în acest stadiu, intervine după o săptămână deja sângeroasă pentru Afganistan.

El are loc la mai puţin de 24 de ore după un atentat sinucigaş asupra unei şcoli în cartierul şiit din Kabul, care a ucis cel puţin 37 de persoane, potrivit unui ultim bilanţ din noaptea de miercuri.

Joia trecută, talibanii au lansat un atac asupra oraşului Ghazni, pe care armata afgană, sprijinită de raiduri aeriene ale SUA, i-a respins în câteva zile. Un calm precar a revenit miercuri în acest oraş strategic situat la două ore de mers cu maşina de Kabul.

Talibanii au reuşit de asemenea să cucerească marţi o bază militară din provincia Faryab (nord-vest), unde erau staţionaţi cel puţin 100 de soldaţi.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă