Afganistan, atac sângeros împotriva unui sediu al organizației Salvați Copiii

Cel puţin o persoană a murit şi 14 au fost rănite într-un atac de trei ore care a avut loc miercuri asupra unui sediu al organizaţiei nonguvernamentale britanice Salvaţi Copiii în oraşul Jalalabad din estul Afganistanului.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2018 - 15:56

Atacul a început cu detonarea unei maşini-capcană pe strada din faţa complexului care găzduieşte ONG-ul, ceea ce a permis unui grup de bărbaţi înarmaţi să intre în incintă.

"Conform primelor noastre informaţii, atacatorii purtau uniforme ale unor forţe de securitate", a precizat purtătorul de cuvânt, Ataullah Khogyani, citat de Agerpres.

El a adăugat că operaţiunile de verificare a clădirii sunt în desfăşurare şi ar putea duce la descoperirea altor victime.

Operaţiunea nu a fost revendicată, însă talibanii au transmis pe Twitter că nu sunt responsabili pentru atac.

Atentatul survine la patru zile după un atac asupra unui mare hotel din Kabul, revendicat de talibani şi soldat cu cel puţin 20 de morţi, printre care 14 străini.

Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar la frontiera cu Pakistanul, este invadat de talibani şi de membri ai grupării jihadiste Statul Islamic, care au făcut din mai multe districte ale provinciei baza lor de sprijin din Afganstan.

Cel mai recent atentat din Jalalabad datează de la 31 decembrie: 18 persoane care participau la o înmormântare au murit în explozia unei motociclete-capcană. Atentatul nu a fost revendicat, însă talibanii au transmis că nu au nicio legătură.

Organizaţia Salvaţi Copiii este prezentă în Afganistan din 1976.

Comentarii