15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfganistan, atac sângeros împotriva unui sediu al organizației Salvați Copiii

Afganistan, atac sângeros împotriva unui sediu al organizației Salvați Copiii

Atacul a început cu detonarea unei maşini-capcană pe strada din faţa complexului care găzduieşte ONG-ul, ceea ce a permis unui grup de bărbaţi înarmaţi să intre în incintă.

“Conform primelor noastre informaţii, atacatorii purtau uniforme ale unor forţe de securitate”, a precizat purtătorul de cuvânt, Ataullah Khogyani, citat de Agerpres.

El a adăugat că operaţiunile de verificare a clădirii sunt în desfăşurare şi ar putea duce la descoperirea altor victime.

Operaţiunea nu a fost revendicată, însă talibanii au transmis pe Twitter că nu sunt responsabili pentru atac.

Atentatul survine la patru zile după un atac asupra unui mare hotel din Kabul, revendicat de talibani şi soldat cu cel puţin 20 de morţi, printre care 14 străini.

Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar la frontiera cu Pakistanul, este invadat de talibani şi de membri ai grupării jihadiste Statul Islamic, care au făcut din mai multe districte ale provinciei baza lor de sprijin din Afganstan.

Cel mai recent atentat din Jalalabad datează de la 31 decembrie: 18 persoane care participau la o înmormântare au murit în explozia unei motociclete-capcană. Atentatul nu a fost revendicat, însă talibanii au transmis că nu au nicio legătură.

Organizaţia Salvaţi Copiii este prezentă în Afganistan din 1976.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă