23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAdministrația Trump confirmă implicarea Rusiei în viitoarele alegeri legislative

Administrația Trump confirmă implicarea Rusiei în viitoarele alegeri legislative

Șeful serviciilor de informații americane, Dan Coats, consilierul pe securitate națională John Bolton, directorul FBI Chris Wray și alți înalți oficiali ai administrației Trump au ținut o conferință de presă, joi seara, la Casa Albă, în care au arătat că autoritățile federale au demarat un proces complex prin care vor să mențină integritatea alegerilor legislative parțiale ce vor avea loc în această toamnă în Statele Unite. Aceștia au afirmat că amenințarea rusă la adresa alegerilor este reală, în ciuda promisiunilor făcute de președintele Vladimir Putin la întrevederea bilaterală cu Trump de la Helsinki.

Rusia continuă „să încerce să slăbească şi să dividă Statele Unite”, interferând în procesul electoral american şi amestecându-se în dezbaterea politică, a acuzat joi şeful serviciilor americane de informaţii Dan Coats, relatează Reuters. „Scopul nostru astăzi este să informăm poporul american că recunoaștem această amenințare, este reală, este în formă continuată și facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a avea alegeri legitime”, a continuat Coats.

„Aceasta este o ameninţare pe care este necesar să o luăm foarte în serios”, a avertizat la rândul său Christopher Wray, directorul FBI. Toți cei prezenți la conferință au negat că Donald Trump nu este implicat serios în acest dosar. „Președintele Putin a spus că prima problemă ridicată de președintele Trump a fost implicarea în alegerile electorale”, a subliniat John Bolton.

Mai mult, oficialii americani au declarat că Rusia nu este singura entitate ce încearcă să influențeze rezultatul alegerilor din toamnă, dar nu au oferit detalii cu privire la care ar putea fi ceilalți actori implicați în acest dosar.

Președintele Donald Trump a fost aspru criticat din cauza modului în care s-a exprimat pe parcursul conferinței de presă comune pe care a ținut-o cu Vladimir Putin la Helsinki, când a părut că neagă acuzațiile venite din partea comunității de informații americane cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016. Acesta a revenit ulterior asupra afirmațiilor făcut în acel context și a asigurat publicul american că a fost doar o greșeală de exprimare.

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă