19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalAdministrația Biden schimbă politica lui Trump privind imigranții

Administrația Biden schimbă politica lui Trump privind imigranții

“Sperăm să reunim familiile, fie aici, fie în ţările lor de origine. Sperăm să le putem oferi opţiuni. Dacă optează pentru reuniunea cu alte rude aici, în Statele Unite, vom explora modalităţi legale de a le permite să rămână în Statele Unite, pentru abordarea problemelor familiale. Vom acţiona rapid pentru reunirea familiilor”, a declarat Alejandro Mayorkas, secretarul american pentru Securitate Internă.

În cadrul politicilor fostei Administraţii Donald Trump, imigranţii clandestini ajunşi la frontiera sudică a Statelor Unite au fost plasaţi în centre diferite începând din anul 2018. Aproximativ 2.800 de familii au fost separate, inclusiv 550 de copii, despărţiţi de părinţi.

Alejandro Mayorkas a declarat că până acum au fost reunite 105 familii de imigranţi. Secretarul pentru Securitate Internă nu a oferit detalii despre soluţiile de tip legislativ analizate pentru reglementarea situaţiei imigranţilor.

“Trebuie să găsim o soluţie legislativă pentru a le permite familiilor afectate de politica toleranţei zero să rămână în SUA. Trebuie să li se ofere o posibilitate de obţinere a cetăţeniei, ţinând cont de situaţiile prin care au trecut”, afirmă Jorge Loweree, director în cadrul organizaţiei Consiliul American pentru Imigraţie.

Administraţia Joseph Biden a prezentat Congresului propuneri legislative în materie de imigraţie.

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat, în discursul rostit duminică la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC), politicile Administraţiei Joseph Biden, inclusiv cele în domeniul imigraţiei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă