Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: arhivă

Acuzații grave din partea Turciei, îndreptate către Uniunea Europeană

Turcia a respins ferm luni criticile Uniunii Europene cu privire la ofensiva sa în nordul Siriei împotriva unei miliţii kurde, văzând în acestea o 'abordare care îi protejează pe terorişti', informează France Presse, preluată de Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

14.10.2019 - 20:42

'Faptul că UE adoptă o abordare care protejează elemente teroriste este inacceptabil', a declarat Ministerul de Externe turc într-un comunicat, în care 'condamnă şi respinge în bloc' criticile UE.

'Din cauza acestei atitudini pe cât de ilegale pe atât de părtinitoare, ne vom revizui serios cooperarea cu UE în anumite domenii', menţionează comunicatul MAE turc, fără alte precizări.

În finalul unei reuniuni la Luxemburg, miniştrii de externe din ţările membre ale Uniunii Europene au adoptat o declaraţie în care critică ofensiva militară declanşată la 9 octombrie de Turcia în nord-estul Siriei, precum şi forajele ilegale efectuate de nave turceşti în largul Ciprului.

Turcia a lansat săptămâna trecută o incursiune în nord-estul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Protecţie Populară (YPG), un grup susţinut de ţările occidentale pentru rolul său în lupta cu jihadiştii Statului Islamic, dar calificat drept 'terorist' de Ankara.

'UE condamnă acţiunea militară a Turciei care compromite în mod grav stabilitatea şi securitate în întreaga regiune' şi a convenit să adopte 'măsuri restrictive vizând persoane fizice şi moral responsabile sau implicate în activităţi ilegale de forare a zăcămintelor de hidrocarburi (off-shore) în estul Mediteranei', se precizează în declaraţia adoptată de şefii diplomaţiilor blocului comunitar, reuniţi la Luxemburg.

Descoperirea unor importante zăcăminte de hidrocarburi în ultimii ani în largul Ciprului, o insulă divizată din 1974, a crescut interesul ţărilor din estul Mediteranei şi a dus la o creştere a tensiunilor.

Comentarii