15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAcuzația de crimă a lui Derek Chauvin a fost revizuită, alți trei...

Acuzația de crimă a lui Derek Chauvin a fost revizuită, alți trei foști ofițeri vor fi acuzați

Fostul ofițer de poliție din Minnesota se confruntă acum cu acuzația de omor de gradul doi, deoarece autoritățile s-au mobilizat pentru a aduce acuzații noi împotriva celorlalți implicați.

Oficialii forțelor de ordine din SUA au raportat miercuri semne de atenuare a protestelor în unele orașe importante, astfel, mulți au observat o scădere a violenței nocturne și a arestărilor în protestele pentru uciderea lui George Floyd în Minneapolis săptămâna trecută.„Am văzut într-adevăr schimbări în ceea ce privește tipul de proteste pe care le-au manifestat”, a declarat John Harrington, comisarul pentru siguranță publică din Minnesota, marți seară pentru Walll Street Journal.
În Washington, D.C., poliția a declarat că au fost 19 arestări marți, în scădere față de 288 cu o zi înainte. În New York, poliția a arestat marți seara 280 de persoane, comparativ cu 700 luni.
Totuși, unele orașe majore se află sub supraveghere strictă și sub prezența poliției sau a Gărzii Naționale. În cea mai mare parte a săptămânii trecute, a existat un tipar de proteste pașnice în timpul zilei și o schimbare spre violență noaptea.
În Minneapolis, oamenii s-au adunat din nou miercuri dimineață în afara pieței Cup Foods, unde Floyd, care era negru, a murit în custodia poliției, după ce un ofițer alb a îngenunchiat pe gâtul lui aproape nouă minute. Site-ul a devenit un loc de pomenire și de adunare pentru jale și protestatari.
Fiul domnului Floyd, Quincy Mason, a îngenuncheat pe un genunchi în rugăciune acolo miercuri dimineață și și-a exprimat tristețea și mânia pentru modul în care tatăl său a fost ucis.
„Vrem dreptate pentru ceea ce se întâmplă chiar acum”, a spus Mason, mulțumind lumii pentru sprijinul pe care l-au primit el și familia sa.
Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a făcut prima sa vizită în zonă miercuri dimineață și a declarat că țara are nevoie urgentă de a aborda probleme legate de brutalitatea poliției. „Nu cred că avem nevoie de o altă șansă să remediem această țară”, a spus el pentru CNN. „Aceasta va trebui să fie acea schimbare pe care o căutăm.”

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă