Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protestari în Minnesota cu pancarte intitulate ,,Viețile Negrilor Contează”

Acuzația de crimă a lui Derek Chauvin a fost revizuită, alți trei foști ofițeri vor fi acuzați

Alți trei foști ofițeri vor fi acuzați în uciderea lui George Floyd

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2020 - 23:12


Fostul ofițer de poliție din Minnesota se confruntă acum cu acuzația de omor de gradul doi, deoarece autoritățile s-au mobilizat pentru a aduce acuzații noi împotriva celorlalți implicați.

Oficialii forțelor de ordine din SUA au raportat miercuri semne de atenuare a protestelor în unele orașe importante, astfel, mulți au observat o scădere a violenței nocturne și a arestărilor în protestele pentru uciderea lui George Floyd în Minneapolis săptămâna trecută.„Am văzut într-adevăr schimbări în ceea ce privește tipul de proteste pe care le-au manifestat”, a declarat John Harrington, comisarul pentru siguranță publică din Minnesota, marți seară pentru Walll Street Journal.
În Washington, D.C., poliția a declarat că au fost 19 arestări marți, în scădere față de 288 cu o zi înainte. În New York, poliția a arestat marți seara 280 de persoane, comparativ cu 700 luni.
Totuși, unele orașe majore se află sub supraveghere strictă și sub prezența poliției sau a Gărzii Naționale. În cea mai mare parte a săptămânii trecute, a existat un tipar de proteste pașnice în timpul zilei și o schimbare spre violență noaptea.
În Minneapolis, oamenii s-au adunat din nou miercuri dimineață în afara pieței Cup Foods, unde Floyd, care era negru, a murit în custodia poliției, după ce un ofițer alb a îngenunchiat pe gâtul lui aproape nouă minute. Site-ul a devenit un loc de pomenire și de adunare pentru jale și protestatari.
Fiul domnului Floyd, Quincy Mason, a îngenuncheat pe un genunchi în rugăciune acolo miercuri dimineață și și-a exprimat tristețea și mânia pentru modul în care tatăl său a fost ucis.
„Vrem dreptate pentru ceea ce se întâmplă chiar acum”, a spus Mason, mulțumind lumii pentru sprijinul pe care l-au primit el și familia sa.
Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a făcut prima sa vizită în zonă miercuri dimineață și a declarat că țara are nevoie urgentă de a aborda probleme legate de brutalitatea poliției. „Nu cred că avem nevoie de o altă șansă să remediem această țară”, a spus el pentru CNN. „Aceasta va trebui să fie acea schimbare pe care o căutăm.”

 

Comentarii