8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalActiviştii vegani au provocat blocaje majore în traficul rutier din Australia

Activiştii vegani au provocat blocaje majore în traficul rutier din Australia

În Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, demonstranţi vegani şi-au parcat automobilele şi s-au aşezat pe carosabil în mijlocul aglomeratei intersecţii dintre Flinders Street şi Swanston Street din centrul metropolei, la o oră de vârf.

Protestul a provocat un blocaj major al traficului rutier şi a afectat segmente importante din reţeaua de transport în comun.

În două suburbii ale oraşului Melbourne, Pakenham şi Cirio, activişti vegani s-au legat cu lanţuri de camioane pentru a bloca accesul în abatoare şi uzine de procesare a cărnii.

“Poliţia din statul Victoria respectă dreptul oamenilor de a protesta paşnic, însă nu tolerează niciun comportament antisocial sau violent”, au declarat reprezentanţii poliţiei locale.

În acelaşi timp, zeci de militanţi pentru drepturile animalelor au manifestat în faţa unui abator din Warwick, un mic oraş din statul Queensland, aflat în apropiere de Brisbane. În timpul protestului, aproximativ 20 de persoane s-au legat cu lanţuri de echipamente din interiorul clădirii.

În statul australian New South Wales, nouă persoane au fost arestate după ce activişti pentru drepturile animalelor s-au legat cu lanţuri de dispozitive folosite într-un abator situat în apropiere de Goulburn, un oraş aflat la 195 de kilometri sud-vest de Sydney, a precizat poliţia australiană.

Grupuri de activişti vegani au protestat în mai multe alte oraşe din Australia, inclusiv în Sydney şi în Hobart, capitala Tasmaniei.

Scott Morrison, prim-ministrul Australiei, a declarat că acest protest este “ne-australian” şi a spus că acţiunile întreprinse de activişti sunt “condamnabile”.

“Acesta este un tip de activism despre care eu cred că este potrivnic interesului naţional, iar interesul naţional înseamnă să poţi să îţi cultivi propriul pământ”, a declarat Scott Morrison, luni, pentru postul de radio 2GB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă