Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acţiunile Facebook au crescut cu peste 4%

Acţiunile Facebook au crescut miercuri cu peste 4% după publicare unor rezultate trimestriale peste aşteptări, chiar dacă operatorul celei mai mari reţele de socializare din lume anticipează că va plăti o amendă de mai multe miliarde de dolari Comisiei Federale pentru Comerţ.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2019 - 09:05

Facebook a bugetat un cost de 3 miliarde de dolari în primul trimestru, ”o estimare rezonabilă a sumei pe care va trebui să o plătească Comisiei Federale pentru Comerţ pentru nerespectarea unui ordin referitor la respectarea vieţii private a utilizatorilor. Fără acest cost, Facebook ar fi depăşit cu uşurinţă aşteptările analiştilor, astfel încât, după un declin iniţial al acţiunilor, acestea şi-au revenit, avansând cu 4%.

Pe fondul unor ştiri constant negative la adresa companiei, pe parcursul anului 2018, Facebook a reuşit nu doar să reziste, dar şi să prospere, cu profit, venituri şi număr al utilizatorilor record.

Facebook a raportat un profit de 2,43 de miliarde de dolari pentru primul trimestru, respectiv 85 de cenţi pe acţiune, la vânzări de 15,08 miliarde de dolari. În intervalul similar al anului 2018, Facebook a obţinut un profit de 1,69 dolari pe acţiune şi vânzări de 11,97 de miliarde de dolari.

Profitul net ar fi fost de 5,43 de miliarde de dolari, sau 1,89 de dolari pe acţiune, fără costul pentru amenda FTC. Analiştii anticipaseră în medie un proft de 1,62 dolari pe acţiuni la venituri de 14,98 miliarde de dolari, potrivit firmei de analiză FactSet.

Numărul utilizatorilor a continuat să crească, Facebook raportând un număr de utilizatori activi lunar de 2,38 miliarde, în creştere cu 8% comparativ cu anul trecut. Numărul de utilizatori activi zilnic a fost de 1,56 de miliarde, în urcare tot cu 8%.

Analiştii anticipaseră în medie că numărul de utilizatori activi lunar va creşte cu circa 54 de milioane faţă de trimestrul precedent şi cu 178 de milioane faţă de intervalul similar al anului trecut, la 2,37 de miliarde, potrivit FactSet. Numărul utilizatorilor activit zilnic ers aşteptat să urce la 1,56 de miliarde, de la 1,45 de miliarde cu un an în urmă şi 1,52 miliarde la sfârşitul lui 2018.

În pofida tuturor problemelor, acţiunile Facebook au crescut cu peste 14% în ultimul an, depăşind avansul de 11% al indicelui the S&P 500.

Comentarii

loading...