13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAcordul UE privind tranziţia post-Brexit, stabilit în următoarele șapte săptămâni

Acordul UE privind tranziţia post-Brexit, stabilit în următoarele șapte săptămâni

Uniunea Europeană a oferit Marii Britanii o perioadă de tranziţie post-Brexit, în care va fi menţinut statu-quo-ul, până la sfârşitul lui 2020. Cele două părţi vizează să ajungă la un acord până la finalul lunii martie, dar menţinerea unor divergenţe pe anumite subiecte îngrijorează mediul de afaceri, transmite Reuters. citată de Agerpres.

‘În termen de şapte săptămâni, vom avea un acord cu Uniunea Europeană, acesta este calendarul pe care l-au anunţat cu privire la o perioadă de implementare’, a declarat Theresa May într-un interviu pentru BBC.

Premierul britanic, aflat în această săptămână într-o vizită oficială în China, încearcă să-i contracareze pe adepţii liniei dure din propriul partid şi a contestat condiţia Uniunii Europene ca toţi cetăţenii europeni să beneficieze de drepturi egale în Marea Britanie în cei doi ani ai perioadei de tranziţie post-Brexit.

Theresa May a indicat joi că europenii care vor sosi în Marea Britanie după martie viitor vor fi trataţi în mod diferit de cei stabiliţi deja în această ţară.

”Persoanele care au venit în Regatul Unit atunci când eram membri ai UE şi-au stabilit anumite aşteptări – au făcut o alegere de viaţă şi şi-au stabilit anumite aşteptări”, le-a declarat ea reporterilor înaintea vizitei în China.

”Sunt foarte clară că există o diferenţă între acei oameni care au sosit înainte ca noi să ieşim (din UE) şi cei care vor veni când ştiu deja că Regatul Unit nu mai este membru al UE”, a adăugat Theresa May.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă