18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAccidentul aviatic din Rusia: Compania Saratov Airlines a retras temporar toate aeronavele

Accidentul aviatic din Rusia: Compania Saratov Airlines a retras temporar toate aeronavele

“Conducerea Saratov Airlines a decis să suspende toate zborurile care trebuiau să se desfăşoare cu aeronave Antonov-148. Ne cerem scuze în avans pentru modificarea programului de zbor”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene, fiind retrase din uz şase avioane An-148.

Compania rusă a mai precizat că avionul care a efectuat cursa Moscova-Orsk a fost achiziţionat în februarie 2017, iar în ianuarie 2018 a fost efectuată o inspecţie amănunţită.

“Toate componentele motoarelor, corpul aeronavei şi aripile au fost examinate temeinic. Înainte de fiecare zbor, avionul a fost supus operaţiunilor de mentenanţă de rutină. Examinarea efectuată înainte de decolarea din Moscova către Orsk nu a relevat defecţiuni”, potrivit comunicatului.

Anterior, Saratov Airlines anunţase că la manşa avionului care s-a prăbuşit se afla comandantul Valeri Ivanovici Gubanov, care avea peste cinci mii de ore de zbor la activ, dintre care 2,166 pe acest tip de aeronavă.

Aeronava Antonov An-148 a fost fabricată în 2010 şi a intrat în serviciul companiei aeriene în acelaşi an. Prima cursă a fost efectuată în iunie 2010, iar recordul privind timpul de zbor continuu, fără o revizie, a fost stabilit în 2011 – 400 de ore şi 45 de minute.

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică în districtul Ramenskoye din regiunea administrativă Moscova. Cauza producerii accidentului urmează să fie stabilită de către anchetatori, iar variantele luate în calcul sunt condiţiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă