11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAbuzuri sexuale în Chile: Papa Francisc a acceptat demisia a trei episcopi

Abuzuri sexuale în Chile: Papa Francisc a acceptat demisia a trei episcopi

Într-o iniţiativă fără precedent, toţi cei 34 de episcopi din Chile şi-au înaintat luna trecută demisiile după ce au luat parte la o şedinţă cu papa Francisc desfăşurată la Vatican pe tema muşamalizării abuzurilor sexuale din Chile.

Nu este încă foarte clar dacă decizia luată luni de Vatican înseamnă că papa nu va mai accepta şi alte demisii, precizează Reuters.

În afară de Barros, papa a acceptat demisiile lui Cristian Caro Cordero, episcop de Puerto Montt, şi Gonzalo Duarte García de Cortazar, episcop de Valparaiso.

La conducerea celor trei dioceze au fost numiţi administratori din rândul bisericii.

Papa Francisc le-a promis enoriaşilor din Chile, speriaţi de problema abuzurile sexuale în rândul clericilor, că Biserica nu îi va mai ignora şi nu va mai muşamaliza astfel de probleme în ţara lor.

Scandalul îl vizează pe părintele Fernando Karadima, care, în cadrul unei investigaţii a Vaticanului din 2011, a fost găsit vinovat de abuzuri comise asupra băieţilor în Santiago, în anii ‘1970 şi ‘1980. În vârstă de 87 de ani, preotul se află acum într-un azil din Chile. Acesta şi-a susţinut mereu nevinovăţia.

Victimele l-au acuzat pe episcopul Barros că ar fi fost martor la abuzuri, dar că nu ar fi făcut nimic să le oprească. Barros a negat acuzaţiile.

Cel mai experimentat investigator în materie de abuzuri sexuale al Vaticanului, arhiepiscopul Charles Scicluna, a vizitat Chile la începutul acestui an pentru a ancheta scandalul. Recent, a fost retrimis în Chile pentru a culege mai multe informaţii. 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă