Foto Arhiva

Abbas, apel la statele latino-americane să nu îşi transfere ambasadele la Ierusalim

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, aflat într-o vizită la Caracas, a adresat un apel statelor latino-americane să nu îşi transfere ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, subliniind că Ierusalimul de Est este 'capitala statului palestinian', relatează dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

08.05.2018 - 12:30

Majoritatea statelor respectă statutul Ierusalimului de Est drept capitală palestiniană, a declarat Mahmoud Abbas luni, într-un scurt discurs susţinut după ce Israelul a anunţat că Paraguayul îşi va deschide ambasada la Ierusalim în cursul lunii mai.

Acest stat sud-american este cel de-al treilea care ia o astfel de decizie, după SUA şi Guatemala.

În prezent au loc pregătiri pentru mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, programată săptămâna viitoare.

La rândul său, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro a afirmat că guvernul de la Caracas este 'un prieten' al 'popoarelor arabe' şi sprijină 'cauza unei Palestine libere, independente şi paşnice'.

Cu prilejul vizitei lui Abbas, cei doi lideri au semnat acorduri de cooperare în sectoarele energetic, comercial şi militar. Ei au convenit, de asemenea, crearea unui fond bilateral de dezvoltare cu o finanţare iniţială de 20 milioane de petro, o criptomonedă venezueleană susţinută de rezervele de ţiţei ale ţării.

Comentarii