A patra zi de caniculă în Australia

Mai multe recorduri de temperatură au fost doborât în părţi ale Australiei, în a patra zi a valului de căldură, scrie The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

17.01.2019 - 09:04

În nouă localităţi din New South Wales au fost doborâte recorduri miercuri, inclusiv şase recorduri din toate timpurile, conform Biroului de Meteorologie.

În Whitecliff, în nord-vestul New South Wales, a fost înregistrată maxima de 48,2 grade Celsius în jurul orei locale 15:30 – un record pentru zonă.

Joi au fost prognozate temperaturi de 48 de grade şi pentru oraşele Wilcannia, Menindee şi Ivanhoe.

Oraşele la graniţa dintre New South Wales şi Victoria Albury şi Wodonga au avut temperaturi record de 45,3 grade Celsius.

„Valul extrem de căldură din nordul Victoriei a adus câteva recorduri ieri: 45,3 grade Celsius în Albury-Wodonga este un record pentru ultimii 30 de ani”, a declarat meteorologul Rod Dickson.

În Mangalore, la două ore distanţă de Melbourne, au fost înregistrate 44,8 grade, cea mai călduroasă zi de ianuarie din istorie. Aceeaşi situaţie a fost şi în Yarrawonga cu o maximă de 45,7 de grade Celsius.

În ultimele zile, temperaturile maxime din Australia de Sud s-au ridicat cu 10-14 grade peste media normală. Marţi, termometrele indicau aproape 50 de grade Celsius în Port Augusta şi Tarcoola.

Miercuri, în Tarcoola s-au înregistrat 48,7 grade Celsius iar în Coober Pedy 47,8 grade în timp ce în Woomera 47,6 grade Celsius.

În Sydney temperaturile sunt aşteptate să depăşească 40 de grade joi iar vineri vor urca până la 45 de grade.

Au fost emise avertizări privind posibilitatea unor incendii în Mallee, Wimmera şi în partea de nord a statului Victoria.

Comentarii