10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalA murit Serge Dassault, proprietar al Grupului Dassault şi al cotidianului...

A murit Serge Dassault, proprietar al Grupului Dassault şi al cotidianului Le Figaro

Miliardarul francez din domeniul aerospaţial şi al media Serge Dassault a murit luni la vârsta de 93 de ani, potrivit unui comunicat al familiei publicat de ziarul Le Figaro, care este deţinut de familia sa, relatează DPA.

Dassault, care a exercitat mai multe mandate de senator pentru formaţiunea de centru-dreapta Les Republicains între 2004 şi 2017, a condus afacerea familiei Groupe Dassault, care fabrică avionul francez de luptă Rafale.

Dassault şi familia sa aveau o avere netă de 26,1 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, care a evaluat că aceasta era a patra avere din Franţa şi cea de a 41-a din lume.

Pe lângă afacerea care fabrică Rafale şi ziarul conservator Le Figaro, Grupul Dassault include şi subsidiare care fabrică echipamente de apărare şi de navigaţie aeriană, avionul privat Falcon, şi podgorii de vie.

Dassault, un aliat apropiat al fostului preşedinte de dreapta Nicolas Sarkozy, nu a fost ocolit de controverse.

Anul trecut, Dassault a fost amendat cu 2 milioane de euro pentru ascunderea unor conturi în străinătate şi i s-a interzis să deţină o funcţie publică timp de cinci ani. Avocaţii săi au anunţat la momentul respectiv că omul de afaceri intenţionează să facă apel.

În 2009, principalul tribunal administrativ francez l-a lipsit pe Dassault de funcţia de primar al localităţii Corbeil-Essonnes, afirmând că există dovezi că a făcut “donaţii de bani de o mărime considerabilă… unor locuitori ai comunei” înainte de alegerile locale.

Serge Dassault a murit de insuficienţă cardiacă în biroul său de pe Champs-Elysees din Paris, a anunţat familia sa.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă