A murit fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad. Anunțul a fost făcut de familie

Ingvar Kamprad, fondatorul retailerului suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare Ikea, a murit duminică, la 91 de ani, a anunţat compania din Suedia. Anunţul a fost făcut de familie, care a transmis că Ingvar Kampard s-a stins din viață în locuinţa sa din Suedia.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

28.01.2018 - 14:16

Ingvar Kamprad a fost unul dintre cei mai mari antreprenori ai ultimului secol, suedezul intrând în afaceri când avea doar 17 ani.

În ciuda averii considerabile pe care o deținea, el era recunoscut pentru stilul său de viaţă modest (se îmbrăca de la second hand) şi pentru discreţia sa. „Dacă vă uitați la mine, cred că veți vedea numai lucruri cumpărate la piața de vechituri. Acest lucru înseamnă că vreau să dau un exemplu bun și că am control asupra prețurilor”, spunea el într-un interviu.

Ikea este în prezent cel mai mare lanţ de magazine de mobilă din lume. Compania suedeză are aproape două sute de mii de angajaţi în întreaga lume şi o cifră de afaceri de 38 miliarde de euro. În România, în prezent există un singur magazin Ikea, în Băneasa, iar al doilea urmează să fie deschis în acest an la ieșirea din București pe Autostrada Soarelui.

Fondatorul Ikea a renunţat la conducerea companiei abia în 2013, când a demisionat pentru ca unul dintre fiii săi să îi ia locul. De altfel numele de IKEA vine de la inițialele fondatorului Ingvar Kamprad, combinate cu iniţialele fermei unde a lucrat acesta, Elmtaryd, şi iniţiala oraşului în care acesta a crescut, Agunnaryd.

Citește totul despre:

#ikea #baneasa #deces

Comentarii