19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternațional69 de noi plângeri după arestarea medicului pediatru acuzat de abuzuri sexuale

69 de noi plângeri după arestarea medicului pediatru acuzat de abuzuri sexuale

În luna februarie a anului trecut, o fată de 8 ani, care a avut simptomele unei răceli şi dureri de ureche, a mers la medicul Johnnie Barto, un doctor pediatru din Johnstown, Pennsylvania, alături de mama sa. Barto, pe atunci în vârstă de 69 de ani, a pus-o pe fetiţă să stea la el în braţe şi i-a examinat urechea, potrivit spuselor mamei acesteia.

După ce i-a spus mamei că îi va face un consult medical complet, doctorul a pus-o pe cea mică pe masa de examinare din cabinet şi i-a făcut un control ginecologic fără mănuşi, potrivit plângerii făcute împotriva sa, transmite BuzzFeed.

Mama victimei le-a spus mai târziu autorităţilor că pediatrul nu i-a explicat niciodată ce legătura avea controlul ginecologic cu simptomele de răceală ale fetei sau cu durerile de ureche.

Luni, Barto, în vârstă de 70 de ani, a fost acuzat că a abuzat sexual 29 de copii, iar potrivit informaţiilor date de către autorităţi, acesta ar fi practicat astfel de lucruri încă din 1980, continuând până în luna ianuarie a acestui an.

Procurorul general al Pennsylvania, Josh Shapiro, a anunţat 69 de noi acuzaţii împotriva lui Barto, care a fost acuzat anterior în ianuarie, martie şi aprilie pentru abuzuri similare împotriva unui pacient de 12 ani şi a membrilor familiei sale.

În prezent acesta este arestat, iar licenţa sa medicală a fost suspendată în ianuarie. Dacă faptele de care este acuzat se dovedesc a fi adevărate, Barto îşi va petrece tot restul vieţii în închisoare.

Majoritatea victimelor medicului erau atât fete, cât şi băieţi cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, dar şi bebeluşi de câteva săptămâni sau luni. 

În 2016, pediatrul ar fi agresat sexual un bebeluş în vârstă de două săptămâni în timpul unui control medical de rutină, iar ambii părinţi erau în cabinet.

Avocatul lui Johnnie Barto încă nu a transmis comentarii din partea acestuia.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă