4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternațional47,5 miliarde euro pentru țările UE, fonduri pentru redresare post-pandemie

47,5 miliarde euro pentru țările UE, fonduri pentru redresare post-pandemie

Resursele financiare vor fi puse la dispoziție prin intermediul fondurilor structurale ale Uniunii Europene, cu 37,5 miliarde EUR alocate pentru 2021 și 10 miliarde EUR pentru 2022. Operațiunile acoperite de acord ar trebui să fie eligibile de la 1 februarie 2020. Mai mult, țărilor membre li se va permite să utilizeze aceste resurse suplimentare până la sfârșitul anului 2023, dincolo de propunerea inițială a Comisiei din 2022.

Resursele vor fi alocate în conformitate cu principiul parteneriatului, implicând autoritățile locale și regionale, precum și organismele relevante care reprezintă societatea civilă și partenerii sociali, a precizat Parlamentul European.

„2020 este anul de întrerupere al UE, dar și anul reparațiilor. REACT-EU este un exemplu de manual al politicii de coeziune care face parte din redresare. Întreprinderile și asistența medicală au avut un succes puternic și această finanțare va fi o gură de aer proaspăt. Sperăm că Consiliul își va depăși diviziunile interne pentru a permite fluxului de fonduri de recuperare în UE.”, a spus coraportorul bulgar Andrey Novakov, PPE.

Investițiile se vor concentra pe sectoarele cele mai afectate de impactul economic al pandemiei iar o rată de prefinanțare de 11% va fi alocată din resursele suplimentare pentru programele anului 2021.

Statele membre vor aloca o parte din resursele suplimentare către Fondul social european, Fondul pentru ajutor european celor mai defavorizați (FEAD), Inițiativa pentru ocuparea forței de muncă pentru tineri, precum și programele transfrontaliere (Interreg). O finanțare de 30 euro pe locuitor va fi acordată regiunilor utraperiferice.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă