Foto: www.globalresearch.ca

39 de morţi în Yemen, după un bombardament al coaliţiei conduse de Arabia Saudită

Cel puţin 39 de persoane au fost ucise iar alte 90 au fost rănite, miercuri, în urma unui atac aerian al coaliţiei conduse de Arabia Saudită asupra unei tabere militare a poliţiei din capitala Yemenului, Sanaa, a declarat un martor, relatează miercuri Reuters citată de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.12.2017 - 14:53

Atacul coordonat de Arabia Saudită face parte din campania aeriană a coaliţiei antiteroriste, intensificată de săptămâna trecută, când rebelii huthi, care sunt susţinuţi de Iran, au preluat controlul asupra capitalei Sanaa, după uciderea fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh.

Avioanele coaliţiei arabe au întreprins zeci de raiduri aeriene, bombardând poziţiile huthi din Sanaa, dar şi din alte zone ocupate de aceştia.

Un oficial a declarat că un avion militar al coaliţiei a lansat şapte raiduri aeriene asupra taberei, unde se aflau aproximativ 180 de prizonieri.

Mohammed al-Aqel, unul dintre gardieni, a declarat că atacurile au început la ora locală 01.00 (ora României, 00.00).

Acesta a descris cum primul atac a deteriorat o parte a închisorii, încurajând câţiva dintre deţinuţi să încerce să evadeze, însă aceştia au fost opriţi de un al doilea atac.

Următoarele trei raiduri au avariat alte două clădiri şi zidul taberei.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi.

În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic şi-au intensificat activităţile în Yemen, ceea ce a dus la apariţia coaliţia condusă de Arabia Saudită.

Comentarii