15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternațional32.000 de manifestanți pe străzile din Franța

32.000 de manifestanți pe străzile din Franța

UPDATE: Circa 74 de persoane au fost plasate sâmbătă în arest preventiv în capitala franceză în marja actului IX al mobilizării “vestelor galbene”, potrivit unui bilanţ prezentat de Parchetul din Paris la ora locală 17:00, potrivit France Presse.

Poliţia a anunţat la rândul său că 100 de persoane au fost reţinute în decursul zilei, în special “pentru participare la un grup în vederea comiterii de violenţe, port de arme interzise, violenţe faţă de agenţii forţei de ordine publice”, conform celui mai recent bilanţ transmis media.

UPDATE: Primele ciocniri au afectat sâmbătă după-amiază manifestaţia “vestelor galbene” la Paris, în zona Champs-Elysée şi în jurul Arcului de Triumf, constată un jurnalist AFP la faţa locului.

În Piaţa Charles de Gaulle, în zona Champs-Elysées, jurnalistul a asistat la lansarea mai multor grenade lacrimogene.

Mulţi dintre manifestanţi au venit echipaţi cu căşti, măşti de gaze şi fumigene.

Aceste cifre sunt mai mari decât cele de săptămâna trecută pentru acelaşi segment orar, când 26.000 de persoane au fost mobilizate în Franţa, potrivit unei surse a poliţiei franceze.

Circa 4.800 de “veste galbene” mărşăluiau sâmbătă în jurul orelor prânzului la Bourges pe o rută autorizată, în timp ce 500 au ales să manifesteze în centru, zonă a fost interzisă orice fel de adunare, potrivit prefecturii Cher.

Apelul de a manifesta “în centrul Franţei”, unde se află oraşul Bourges, reprezintă una din noutăţile actului IX al “vestelor galbene”.

În cadrul acestei manifestaţii la Bourges, 18 persoane au fost reţinute, potrivit prefecturii. Cinci dintre ele au fost reţinute în primele ore ale dimineţii, într-o maşină în care poliţia a găsit bile metalice, susceptibile să servească drept proiectile. Ele au fost plasate în arest preventiv, a indicat procurorul din Bourges, Joel Garrigue.

 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă