8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternațional28 mil. Dolari, confiscați în anchetă anticorupție ce vizează un premier

28 mil. Dolari, confiscați în anchetă anticorupție ce vizează un premier

Poliţia a confiscat de asemenea 37 de genţi de lux şi 284 de cutii în care au fost descoperite bijuterii şi ceasuri, a declarat directorul departamentului malaezian pentru anchetarea infracţiunilor economice, Amar Singh. Cu toate acestea, valoarea bunurilor nu a fost încă stabilită.
Săptămâna trecută, poliţia a efectuat percheziţii în trei apartamente din capitala Kuala Lumpur.
1MDB este un fond de investiţii creat în 2009 de fostul premier malaiezian Najib Razak cu scopul dezvoltării socio-economice a ţării.
Fostul premier Najib Razak a fost acuzat de fraudarea fondului de stat pentru dezvoltare 1MDB cu sute de milioane de dolari. Cu toate acestea, reprezentanţii fondului şi Najib au respins acuzaţiile.
Agenţia malaeziană de presă Bernama a anunţat săptămâna trecută că de la reşedinţele fostului premier Najib Razak s-au confiscat 72 de saci cu bijuterii şi bani.
Fostul prim-ministru şi soţia sa au încercat să părăsească ţara zilele trecute, dar nu au reuşit. S-a aflat că ei intenţionau să plece la Jakarta, cu un avion privat.
O echipă specială a fost creată pentru a investiga scandalul din jurul fondului.
Noul premier ales Mahathir Mohammad a ordonat poliţiei să redeschidă ancheta şi l-a suspendat pe procurorul general Apandi Ali, suspectat că a contribuit la muşamalizarea scandalului. Mahathir a susţinut că nu urmăreşte să se răzbune pe Najib, căruia i-a fost mai întâi mentor, apoi rival politic, ci doar să restabilească statul de drept. El a declarat presei că nu vor avea loc arestări decât dacă apar dovezi clare privind săvârşirea unor infracţiuni.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...
Ultima oră
Pe aceeași temă