Foto: www.nau.ch

20 de morți într-un accident de avion în Elveția - al doilea din ultimele două zile

Douăzeci de oameni au murit în Elveţia după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Alpii Elveţieni, în partea vestică a muntelui Piz Segnas din regiunea Graubuenden, relatează, duminică, Reuters, citată de Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2018 - 16:16

Accidentul s-a produs sâmbătă cu o aeronavă vintage (istorică), datând din anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Aeronava aparţinea companiei aeriene locale JU-Air, care organizează zboruri pentru turişti.

Aeronava JU-52 HB-HOT avea la bord 17 pasageri şi trei membri ai echipajului şi zbura pe ruta Locarno-Duebendorf, în apropiere de Zurich.

Compania aeriană a stabilit o linie de urgenţă pentru rudele persoanelor aflate în avion şi a suspendat momentan toate zborurile.

„Echipa JU-Air este întristată de eveniment şi se gândeşte la pasageri, membrii echipajului, familiile şi prietenii victimelor”, au transmis reprezentanţii companiei duminică, printr-un mesaj pe website.

Cauza prăbuşirii nu a fost momentan stabilită.

Un martor ocular a declarat pentru publicaţia locală 20 Minutes că „avionul s-a întors la 180 de grade spre sud şi a căzut ca o piatră”.

Aeronava s-a prăbuşit pe un munte, la o altitudine de aproximativ 2.540 de metri, au transmis reprezentanţii poliţiei.

Cinci elicoptere participă la misiunea amplă de salvare de pe partea vestică a muntelui Piz Segnas, în regiunea Graubuenden, au declarat reprezentanţii poliţiei printr-un mesaj pe Twitter. Spaţiul aerian din zona accidentului a fost închis de către Biroul Federal de Aviaţie.

Cu câteva ore înainte de accidentul din Alpi, doi copii şi părinţii lor au murit în urma prăbuşirii aeronavei de mici dimensiuni în care se aflau, în regiunea Nidwalden.

Comentarii