13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternațional20 de morți într-un accident de avion în Elveția - al doilea...

20 de morți într-un accident de avion în Elveția – al doilea din ultimele două zile

Accidentul s-a produs sâmbătă cu o aeronavă vintage (istorică), datând din anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Aeronava aparţinea companiei aeriene locale JU-Air, care organizează zboruri pentru turişti.

Aeronava JU-52 HB-HOT avea la bord 17 pasageri şi trei membri ai echipajului şi zbura pe ruta Locarno-Duebendorf, în apropiere de Zurich.

Compania aeriană a stabilit o linie de urgenţă pentru rudele persoanelor aflate în avion şi a suspendat momentan toate zborurile.

„Echipa JU-Air este întristată de eveniment şi se gândeşte la pasageri, membrii echipajului, familiile şi prietenii victimelor”, au transmis reprezentanţii companiei duminică, printr-un mesaj pe website.

Cauza prăbuşirii nu a fost momentan stabilită.

Un martor ocular a declarat pentru publicaţia locală 20 Minutes că „avionul s-a întors la 180 de grade spre sud şi a căzut ca o piatră”.

Aeronava s-a prăbuşit pe un munte, la o altitudine de aproximativ 2.540 de metri, au transmis reprezentanţii poliţiei.

Cinci elicoptere participă la misiunea amplă de salvare de pe partea vestică a muntelui Piz Segnas, în regiunea Graubuenden, au declarat reprezentanţii poliţiei printr-un mesaj pe Twitter. Spaţiul aerian din zona accidentului a fost închis de către Biroul Federal de Aviaţie.

Cu câteva ore înainte de accidentul din Alpi, doi copii şi părinţii lor au murit în urma prăbuşirii aeronavei de mici dimensiuni în care se aflau, în regiunea Nidwalden.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă