Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

15 persoane au murit din cauza caniculei

Autorităţile din domeniul sănătăţii din provincia canadiană Quebec au informat miercuri că 15 persoane au murit începând de vineri ca urmare a valului de căldură şi umezeală care afectează această regiune.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2018 - 22:04

Santé Montreal, care oferă servicii medicale oraşului Montreal, a informat că 11 persoane au murit în acest oraş, cel mai mare din Quebec, ca urmare a condiţiilor meteo.

Marţi termometrul a urcat la Montreal la 32 de grade Celsius şi se aşteaptă ca miercuri temperatura să ajungă la 34 de grade.

Aceste temperaturi sunt însoţite şi de un indice înalt de umiditate, creând o atmosferă fatală pentru persoanele cu deficienţe respiratorii şi alte probleme de sănătate.

Luni, termometrul din centrul oraşului Montreal afişa 36,6 grade Celsius, doborând astfel recordul anterior înregistrat în 1931.

Alte patru decese s-au înregistrat în zona de sud-est a oraşului Montreal unde indicele de umiditate 'humidex', face ca temperatura să fie resimţită la 40 de grade Celsius, considerată periculoasă de meteorologi.

La Montreal, autorităţile avertizează că miercuri indicele 'humidex' va face ca senzaţia termică să fie resimţită la 43 de grade, astfel încât populaţia a fost avertizată să rămână, pe cât posibil, în interior în zonele cu aer condiţionat.

Din 29 iunie, Santé Montreal a primit în medie 1.200 de apeluri zilnice solicitând asistenţă medicală, mai mult cu o treime decât în mod normal. 

Comentarii

loading...