Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

15 ani de închisoare pentru o figură emblematică a revoluţiei din 2011

Un tribunal din Cairo a condamnat miercuri la 15 ani de închisoare o figură emblematică a revoluţiei egiptene din 2011, Ahmed Douma, rejudecat după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2015, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.01.2019 - 11:32

În închisoare din 2013, Ahmed Douma este acuzat că a participat la violenţe în revolta care a condus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak în timpul Primăverii arabe.

El a fost condamnat pentru "deţinere de arme albe şi cocteiluri Molotov şi agresiune asupra membrilor forţelor armate şi a poliţiei", potrivit sursei judiciare.

De asemenea, judecătorii l-au acuzat pentru producerea de pagube clădirilor publice, inclusiv sediului Consiliului de Miniştri.

În 2015, în timpul primului proces, el a fost condamnat la închisoare pe viaţă, adică 25 de ani de închisoare în Egipt.

Însă, în octombrie 2017, Curtea de Casaţie din Egipt a ordonat un nou proces în primă instanţă.

În urma procesului, Douma a fost condamnat "la 15 ani de închisoare şi şase milioane de lire egiptene (290.000 de euro) amendă", a declarat miercuri o sursă judiciară. Părţile pot face apel.

După destituirea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, în 2013, regimul actualului şef de stat Abdel Fattah al-Sissi este acuzat de represiune împotriva Fraţilor Musulmani, dar şi împotriva militanţilor laici şi prodemocraţie, precum Ahmed Duma.

Comentarii

loading...