4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternațional15 ani de închisoare pentru o figură emblematică a revoluţiei din 2011

15 ani de închisoare pentru o figură emblematică a revoluţiei din 2011

În închisoare din 2013, Ahmed Douma este acuzat că a participat la violenţe în revolta care a condus la înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak în timpul Primăverii arabe.

El a fost condamnat pentru “deţinere de arme albe şi cocteiluri Molotov şi agresiune asupra membrilor forţelor armate şi a poliţiei”, potrivit sursei judiciare.

De asemenea, judecătorii l-au acuzat pentru producerea de pagube clădirilor publice, inclusiv sediului Consiliului de Miniştri.

În 2015, în timpul primului proces, el a fost condamnat la închisoare pe viaţă, adică 25 de ani de închisoare în Egipt.

Însă, în octombrie 2017, Curtea de Casaţie din Egipt a ordonat un nou proces în primă instanţă.

În urma procesului, Douma a fost condamnat “la 15 ani de închisoare şi şase milioane de lire egiptene (290.000 de euro) amendă”, a declarat miercuri o sursă judiciară. Părţile pot face apel.

După destituirea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, în 2013, regimul actualului şef de stat Abdel Fattah al-Sissi este acuzat de represiune împotriva Fraţilor Musulmani, dar şi împotriva militanţilor laici şi prodemocraţie, precum Ahmed Duma.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă