Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

108 migranți, autorizați să debarce în Sicilia, incertitudine pentru alți 234

O navă cargo daneză cu 108 de migranţi la bord, salvaţi vineri în largul Libiei, a fost în cele din urmă autorizată să acosteze în Sicilia.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.06.2018 - 08:33

Incertitudinea rămâne cu privire la cei 234 de migranţi de la bordul Lifeline, o navă închiriată de o organizaţie neguvernamentală, informează AFP.

Lifeline, închiriată de organizaţia neguvernamentală germană cu acelaşi nume, rămâne blocată în mare, ministrul de interne italian Matteo Salvini reiterându-şi luni linia dură faţă de organizaţiile neguvernamentale care vin în ajutor migranţilor.

Cargoul danez Alexander Maersk a sosit noaptea trecută la Pozzalo, după trei zile de aşteptare în faţa acestui port din sudul Siciliei. El şi-a schimbat traseul vineri dimineaţă pentru a salva migranţi în largul coastelor Libiei.

Într-o conferinţă de presă susţinută la revenirea sa dintr-o vizită în Libia, Salvini a reiterat luni că Lifeline şi cei 234 de migranţi care se află la bordul său nu vor fi autorizaţi să acosteze în Italia.

Preşedintele naţionalist al Adunării din Corsica, Jean-Guy Talamoni, a declarat luni că este "gata să ajute" migranţii salvaţi de Lifeline. Cu toate acestea, el a adăugat la postul de radio France Inter că "din punct de vedere juridic, este evident că este nevoie de acordul statului (francez) pentru ca acest lucru să se întâmple".

Situaţia rămâne dificilă în Marea Mediterană dupa un weekend, când aproape 1.000 de migranţi au fost salvaţi duminică, în decurs de numai o zi, în largul Libiei.

Salvini, care s-a impus rapid ca omul forte în noul guvern italian, a efectuat luni o scurtă vizită la Tripoli, unde s-a întâlnit cu vicepremierul libian al Guvernului Unităţii Naţionale (GNA), Ahmed Meitig, şi a mulţumit gărzilor de coastă libiene.

Într-o conferninţă de presă comună cu gazdele, Salvini, liderul Ligii (extrema dreaptă), a indicat că Italia va propune instalarea unor "centre de primire şi identificare" în sudul Libiei, la summitul UE de la Bruxelles, preconizat pentru joi. "Vom susţine, de comun acord cu autorităţile libiene, crearea de centre de primire şi de identificare (a migranţilor) în sudul Libiei, la frontiera sa externă, pentru a o ajuta la fel de mult ca şi pe Italia să blocheze migraţia", a spus Salvini.

Comentarii

loading...