11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Trackerul Fitbit Charge 5, disponibil în România

Fitbit Charge 5, cel mai avansat tracker Fitbit de monitorizare a sănătății și activității fizice, este disponibil în România pentru precomandă, iar din 27 septembrie este disponibil la comandă. Fitbit Charge 5 este gândit pentru a oferi o imagine completă asupra condiției fizice, a nivelului de stres, a sănătății inimii și calității somnului, precum și a bunăstării generale. Dispozitivul are un ecran tactil color mai luminos și are o autonomie a bateriei de până la șapte zile.

„Tehnologia face parte din rutina noastră zilnică și deschide perspective noi pentru a avea o viață mai conștientă și informată din punct de vedere fizic și psihic. Avem privilegiul să trăim într-o perioadă în care putem accesa cu ușurință capabilități tehnice avansate pentru a înțelege mai în profunzime parametrii noștri biologici și cum ei ne influențează fiecare moment. Tehnologia dispozitivelor wearable ne ajută să identificăm cu mai multă acuratețe și într-un format ușor de înțeles tipare despre propria noastră biologie. Iar acestea pot sta la baza unor decizii medicale complexe sau pot iniția transformări fizice importante. Mai mult, analiza unor concepte precum somnul sau evoluția indicatorilor de stres, care până acum erau abstracte pentru cei mai mulți dintre noi, au devenit cu ajutorul dispozitivelor purtabile ușor accesibile”,menționează Paul Olteanu, master trainer & coach.

Potrivit reprezentanților companiei, Charge 5 vine cu șase luni de abonament la serviciul Fitbit Premium incluse, care oferă acces la informații detaliate, îndrumări practice și o suită de peste 500 de antrenamente, alături de sfaturi utile despre nutriție și mindfulness, care permit utilizatorilor să facă ceea ce este mai bine pentru corpul lor în fiecare zi.

Odată cu lansarea Fitbit Charge 5, compania aduce și o nouă experiență de pregătire zilnică Daily Readiness oferită în cadrul serviciului Fitbit Premium, alături de care utilizatorii pot înțelege dacă fizic corpul lor este pregătit pentru un antrenament intens sau dacă ar trebui să acorde prioritate recuperării. Funcționalitatea va fi disponibilă în curând pe Charge 5, precum și pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe și Inspire 2.

Conform companiei, cu Daily Readiness, veți primi în fiecare dimineață un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variația ritmului cardiac (HRV) și somnul recent. Totodată, utilizatorii vor accesa, de asemenea, o analiză a factorilor cu impact asupra scorului lor și sugestii, de exemplu un obiectiv recomandat pentru numărul de Minute Active, împreună cu antrenamente sau programe regăsite în cadrul serviciul Premium. De asemenea, Charge 5 include și un sistem GPS încorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoașterea automată a exercițiilor și o estimare a V02 max. În plus, cu Premium, utilizatorii dispun de peste 200 de antrenamente de la antrenori certificați și programe populare precum Daily Burn, barre3, obé și noile antrenamente super-energice de la LES MILLS.

În 2020, 40% dintre adulți au înregistrat un nivel record de stres. Charge 5 este primul tracker Fitbit care include un senzor EDA, ce măsoară răspunsul corpului la stres prin înregistrarea până și a celor mai mici modificări ale glandelor sudoripare de pe degete. Indicatorul EDA a fost lansat toamna trecută odată cu smartwatch-ul Fitbit Sense. Datele companiei au constatat că 70% dintre utilizatori și-au scăzut ritmul cardiac în timpul unei sesiuni de scanare EDA de două minute, demonstrând că aceste instrumente pot ajuta la reducerea stresului.

Cu Charge 5 utilizatorii pot obține și Scorul de Management al Stresului afișat în aplicația Fitbit, astfel încât aceștia pot vedea în fiecare dimineață dacă mental sunt gata să facă față mai multor provocări sau dacă trebuie să se odihnească. Compania a anunțat, de asemenea, și un parteneriat alături de Calm, aplicația nr. 1 specializată în somn, meditație și relaxare, parteneriat prin intermediul căruia membrii Premium vor avea acces la conținutul disponibil în aplicație.

Sănătatea inimii devine, de asemenea, o prioritate. Fibrilația atrială (FibA) este cea mai frecventă afecțiune a ritmului cardiac din lume și, de la lansarea aplicației ECG pe smartwatch-urile Fitbit Sense, utilizatorii au efectuat mai mult de patru milioane de evaluări, potrivit datelor companiei. Aplicația ECG va fi disponibilă în curând și pe Charge 5. De asemenea, Charge 5 monitorizează ritmul cardiac 24/7 și oferă notificări atunci când utilizatorii sunt peste sau sub limitele normale înregistrate de regulă pentru corpul lor. Deși mulți factori pot afecta ritmul cardiac, atunci când acesta este ridicat sau scăzut poate fi un semn al unei afecțiuni cardiace ce necesită asistență medicală specializată.

Alături de gestionarea sănătății cardiace, Charge 5 oferă și o vedere holistică asupra altor metrici cheie ai sănătății și stării generale de bine prin dashboard-ul Metrici de sănătate din aplicația Fitbit. Acesta include informații despre rata de respirație, variația temperaturii pielii și a nivelului de oxigen din sânge (SpO2).

În plus, în aplicația Fitbit sunt disponibile instrumentele de analiză a somnului ce sunt recunoscute pentru acuratețea lor precum Scorul de somn, stagiile de somn și alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc, de asemenea, o analiză mai detaliată și îndrumări personalizate pentru a îmbunătăți calitatea orelor de odihnă.

Interfața Charge 5 permite prin glisarea cu un deget pe ecranul dispozitivului vizualizarea statisticilor, efectuarea plăților contactless, primirea și trimiterea de notificări de la și către smartphone, doar pentru Android.  

Charge 5 este disponibil la prețul recomandat de 899 lei, preț ce include și 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium pentru clienți noi sau care revin.

Ultima oră
Pe aceeași temă