28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeHealth & FitnessCeaiuri pe care le poți bea tot anul

Ceaiuri pe care le poți bea tot anul

Ceaiurile pot fi băute în orice anotimp, iar atunci când vrei să te asiguri că bei cele mai savuroase combinații de plante, îți recomandăm să alegi ceva din lista de mai jos. Va fi foarte ușor să ajungi la ceaiurile potrivite dacă te lași inspirat de noi.

Kombucha

Kombucha este o băutură de ceai negru sau verde fermentat . Acest ceai popular este fermentat de o colonie prietenoasă de bacterii și drojdie. Este consumat în multe părți ale lumii, în special în Asia. Puteți chiar să-l cumpăraționline. Internetul abundă de afirmații despre potențialele efecte asupra sănătății ale kombucha. Este important să alegi sursele potrivite de Kombucha pentru a obține și rezultatele pe care poate oferi, iar noi recomandăm ikombucha. Deoarece kombucha este fermentat cu bacterii și drojdie, are beneficii pentru sănătate legate de proprietățile sale probiotice.

Hibiscus

Ceaiul de hibiscus este făcut din florile colorate ale plantei de hibiscus. Are o culoare roz-roșu și o aromă răcoritoare, acidulată. Se poate savura fierbinte sau cu gheata. Pe lângă culoarea îndrăzneață și aroma unică, ceaiul de hibiscus oferă proprietăți sănătoase.

De exemplu, ceaiul de hibiscus are proprietăți antivirale, iar studiile pe eprubetă au arătat că extractul său este foarte eficient împotriva tulpinilor gripei aviare. Cu toate acestea, nicio dovadă nu a arătat că consumul de ceai de hibiscus ar putea ajuta să lupți împotriva virușilor precum gripa.

O serie de studii au investigat efectele ceaiului de hibiscus asupra nivelului crescut de lipide din sânge. S-a demonstrat că ceaiul de hibiscus are un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale crescute. De fapt, multe studii au descoperit că ceaiul de hibiscus reduce tensiunea arterială ridicată.

În plus, un alt studiu a constatat că administrarea de extract de ceai de hibiscus timp de șase săptămâni a scăzut semnificativ stresul oxidativ la jucătorii de fotbal masculin. Asigurați-vă că evitați să beți ceai de hibiscus dacă luați hidroclorotiazidă, un medicament diuretic, deoarece cele două pot interacționa între ele. Ceaiul de hibiscus poate, de asemenea, să scurteze efectele aspirinei, așa că cel mai bine este să le luați la 3-4 ore între ele.

Echinaceea

Ceaiul de echinacea este un remediu extrem de popular despre care se spune că previne și scurtează răceala comună. Dovezile au arătat că echinacea poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, ceea ce ar putea ajuta organismul să lupte împotriva virușilor sau a infecțiilor. Multe studii au descoperit că echinaceea poate scurta durata răcelii comune, poate diminua severitatea simptomelor sau chiar o poate preveni. Această băutură caldă din plante vă poate ajuta să vă calmați durerea în gât sau să vă limpezească nasul înfundat dacă simțiți că vine o răceală.

Roiboos

Rooibos este un ceai din plante care provine din Africa de Sud. Este făcut din frunzele plantei rooibos sau tufiș roșu. Sud-africanii l-au folosit istoric în scopuri medicinale, dar există foarte puține cercetări științifice pe această temă.

Un studiu a constatat că ceaiurile au scăzut, de asemenea, markerii de inflamație și toxicitatea celulară. Cercetătorii au sugerat că acesta ar putea fi motivul pentru care consumul de ceai este asociat cu o densitate osoasă mai mare. Mai mult, dovezile preliminare arată că ceaiul rooibos poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă.

Cele mai citite

Avertizare Ro-Alert în Tulcea, Galaţi şi Brăila despre “căderea unor obiecte din spaţiul aerian”

 "A căzut ceva, dar nu ştim ce şi cum, s-a măturat zona, care rămâne izolată până mâine dimineaţă când reluăm căutarea. Local am...

Vrancart construiește un parc solar cu suport PNRR

Societatea Vrancart SA, cu Dedeman printre acționari, a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Energiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR...
00:00:38

VIDEO: Inundațiile fac ravagii în New York. Au afectat metroul și drumurile

Un martor ocular a surprins inundațiile din Brooklyn, după ce o săptămână de ploi a declanșat inundații fulgerătoare în New York City. Ploile torențiale...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies