Vegetarienii prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta tulburari alimentare in comparatie cu oamenii care consuma carne, arata un nou studiu. Cei care au renuntat la vegetarianism prezinta riscuri ridicate de a face anorexie sau bulimie, informeaza Telegraph, citat de ziare.com.
Studiul facut pe 2.516 tineri a demonstrat ca vegetarienii prezinta o probabilitatate mai mare de a folosi diferite metode de a-si controla greutatea. Potrivit studiului, vegetarienii si fostii vegetarieni cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani de au obiceiuri alimentare nesatoase.
Nutritionistul Ramona Robinson-O'Brien, de la Colegiul Sfantul Benedict si Universitatea Sfantul John din Minnesota, a declarat ca medicii trebuie sa intrebe de fiecare data pacientii care se prezinta cu astfel de simptome daca sunt vegetarieni sau nu. 4,3% dintre persoanele care au participat la studiu sunt vegetarieni, 10,8% s-au lasat, iar 84,9 sunt persoane care consuma carne in mod regulat.