2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeGDPRStudiu. Tinerii din Occident recurg tot mai rar la metode contraceptive

Studiu. Tinerii din Occident recurg tot mai rar la metode contraceptive

Tot mai mulţi tineri din Occident întreţin raporturi sexuale fără să folosească mijloace de contracepţie, potrivit unui studiu desfăşurat în 29 de ţări şi publicat pe site-ul lesquotidiennes.com, preluat de Agerpres.

Bazându-se pe studiile precedente, ancheta arată că, între 2009 şi 2011, numărul tinerilor care au întreţinut raporturi sexuale fără mijloace contraceptive cu un nou partener a crescut cu 111% în Franţa (de la 19% la 40%), cu 39% în Statele Unite (de la 38% la 53%), cu 19% în Marea Britanie (de la 36% la 43%).

În medie, 42% din tinerii europeni chestionaţi în 2011 au avut raporturi sexuale neprotejate cu un partener nou, faţă de 36% în 2010. În America Latină, tendinţa este inversă: 48% faţă de 56% cu un an înainte. Ţările din Africa n-au făcut obiectul acestei cercetări în 2010.

Numărul tinerilor care au avut relaţii sexuale neprotejate cu un partener nou depăşeşte 50% în Statele Unite, dar şi în China, Estonia, Coreea de Sud, Norvegia şi Thailanda.

Rezultatele studiului arată că prea mulţi tineri n-au suficiente cunoştinţe despre sexualitate, nu îndrăznesc să solicite contraceptive sau să ceară partenerului să folosească mijloace de contracepţie drept protecţie împotriva unei sarcini nedorite sau a unei boli transmisibile pe cale sexuală, spune Jennifer Woodside de la Federaţia internaţională pentru planning familial.

În medie, 55% dintre tinerii europeni chestionaţi au participat la cursuri de educaţie sexuală, faţă de 74% în Statele Unite, 76% în Asia şi 78% în America Latină.

Ancheta a fost realizată în lunile aprilie-mai 2011 de Institutul GFK, pentru grupul farmaceutic Bayer, pe 6.000 de persoane între 15 şi 24 de ani. Rezultatele ei au fost publicate cu ocazia Zilei Mondiale pentru Contracepţie, campanie susţinută de mai multe ONG-uri internaţionale.

Cele mai citite

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...
00:03:01

VIDEO. Un fost traficant din rețeaua lui “El Chapo” predă lecții poliției

Margarito Flores și fratele său au condus cândva o rețea de droguri în valoare de miliarde de dolari în zona Chicago, lucrând cu faimosul...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă