4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeGDPRRitli spune că noua Lege a sănătăţii va permite transferul spitalelor către...

Ritli spune că noua Lege a sănătăţii va permite transferul spitalelor către sectorul privat

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat marţi, în faţa senatorilor din Comisia de sănătate, că noua Lege a sănătăţii merge pe ideea faptului că statul ar fi un prost administrator al banului public şi se optează pentru tranferarea către sistemul privat a spitalelor, relatează NewsIn.

Ritli a fost întrebat de membrii comisiei dacă nu poate pune la dispoziţie noua lege a sănătăţii înainte ca aceasta să intre în dezbatere publică. Ministrul a respins indirect solicitarea, precizând că actul normativ se elaborează sub coordonarea Administraţiei Prezidenţiale, în colaborare cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a ministerului.

“Având în vedere amploarea deosebită a acestei legi care probabil că va schimba radical întregul sistem, poate chiar şi de finanţare, de mecanism de funcţionare a instituţiilor, se va contura probabil în cursul lunii octombrie şi, sigur, va fi la dezbatere publică, va parcurge elementele legislative. Acolo ideea de bază este finanţarea, unde se recunoaşte că statul este un administrator prost al banului public, şi poate sistemul privat va fi mai bun administrator al banului public”, a explicat Ritli.

“Pe de altă parte, spitalele trebuie să aibă mai multă largheţe de organizare, deci această idee de autonomie, de a deveni fundaţii sau societăţi comerciale, sau SRL (…) Acolo nu va mai fi nevoie de 7 per 1 (adică o angajare la şapte disponibilizări, n.r.), nu va mai fi nevoie de limitarea bugetului”, a mai argumentat ministrul.

Ritli a menţionat că noua lege cadru a sănătăţii nu va afecta în mod fundamental medicina de familie, profilaxia şi urgenţele.

Cele mai citite

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...
Ultima oră
Pe aceeași temă