1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeGDPRRazele infraroşii ar putea elimina celulita şi osteoporoza

Razele infraroşii ar putea elimina celulita şi osteoporoza

Infrarosiile au efect benefic asupra oaselor, spune un nou studiu efectuat in Brazilia. Cercetatorii au proiectat razele de lumina pe picioarele unor femei aflate in perioada post-menopauzei, in timp ce acestea faceau sport.

Potrivit savantilor, efectul razelor infrarosii  a fost pozitiv. Fragilitatea osoasa si pierderile masei osoase au scazut ca urmare a tratamentului. Studiul a durat un an si a fost facut de specialistii de la Federal University of Sao Carlos.

Un numar de 20 de femei cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani, aflate la post-menpauza, au fost alese ca subiecte. Niciuna nu urma tratament hormonal si nu suferea de alte boli. Subiectele au fost impartite in doua grupe.

Femeile din primul grup au alergat pe banda de doua ori pe saptamana, timp de 45 de minute. Ele erau expuse la lumina infrarosie. Subiectele din al doilea grup au urmat acelasi ritual de exercitii, dar nu au beneficiat de terapia prin raze.

Examene medicale efectuate pentru a determina densitatea osoasa au fost facute atat inainte, cat si dupa exercitii. Femeile care nu fusesera expuse la infrarosii au pierdut 2,5% din masa osoasa intr-o perioada de 12 luni.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Polițiștii anunță proteste la Ministerul de Finanțe, la Ministerul de Interne și la Guvern. Ei cer aplicarea “în integralitate” a Legii Salarizării

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) organizează acțiuni de protest, începând din ziua de luni, 11 decembrie 2023, solicitând să se aplice...

Luminiţa Odobescu participă luni la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic

Ministrul Luminiţa Odobescu participă luni, la Bruxelles, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), alături de miniştrii de externe din statele membre UE şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă