2.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeGDPRPoluarea creşte riscul de atac cerebral cu 34%

Poluarea creşte riscul de atac cerebral cu 34%

Doua studii efectuate saptamana asta au revelat faptul ca expunerea la poluare creste riscul de infarct cu 5% si pe cel de atac cerebral cu 34%.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii expusi la nivele ridicate de gaze poluante – monoxid de carbon, dioxid de nitrogen si dioxid de sulf – erau cu 5% mai predispusi sa sufere un infarct in ziua expunerii.

“La nivel individual, pentru un om sanatos, riscul nu este semnificativ. Dar daca luam in calcul intreaga populatie a tarilor industrializate, impactul asupra sanatatii publice este urias”, a declarat Hazrije Mustafic, cardiolog la University Paris Descartes.

Poluarea favorizeaza procesele inflamatorii, destabilizeaza plachetele sanguine, creste ritmul cardiac, incetineste sistemul circulator prin ingrosarea sangelui si impiedica inima sa pompeze sange asa cum trebuie.

Intr-un alt studiu facut de Dr. Gregory Wellenius, de la Universitatea Brown, a scos la iveala faptul ca expunerea la nivele ridicate de poluanti poate declansa un atac cerebral in cateva ore. Pentru a dovedi acest lucru, savantii au cercetat cazurile pacientilor internati cu atac cerebral la Beth Israel Deaconess Medical Center intre 1999 si 2008.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

3 riscuri majore asociate cu migrările dentare

Migrarea dentară este un fenomen care afectează mulți oameni, însă nu i se acordă importanța cuvenită. Dar te-ai întrebat vreodată cu ce riscuri este...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Elevii români, performanță mare la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

România a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori.''O medalie de aur şi trei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă