12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăGDPRMonturile şi bătăturile, o problemă tratabilă? Află cum să îţi alegi pantofii

Monturile şi bătăturile, o problemă tratabilă? Află cum să îţi alegi pantofii

O problemă de care suferă foarte multe persoane şi adesea netratată o reprezintă monturile, o afecţiune ereditară, specifică mai ales femeilor, care poate fi ameliorată cu ajutorul unor măsuri simple de precauţie şi cu câteva tratamente naturiste.

Ce sunt monturile? Sunt proeminenţe ale articulaţiei degetului mare de la picior, moştenite de la alţi membri ai familiei care suferă şi ei de această problemă şi care, în timp, se pot agrava dacă încălţămintea pe care o alegem este nepotrivită.

Ce este important de reţinut este că această problemă este o deviaţie osoasă şi tratamentele naturiste pot cel mult să reducă intensitatea durerii şi să amelioreze situaţia, dar nu sunt o soluţie. Din nefericire, singurul remediu este cel chirurgical pentru această problemă, dacă ajunge în stadiul în care afectează mersul şi durerile se intensifică. O atenţie deosebită acestei probleme trebuie arătată de către persoanele care suferă de diabet zaharat. La primele semne că pielea de deasupra montului se irită, crapă şi dacă apar bătături în talpă este recomandată o vizită urgentă la medic.

Ce aveţi de făcut pentru a reduce riscul de a face monturi?

Purtaţi încălţăminte cât mai confortabilă, care lasă loc degetelor de la picioare şi care nu strânge deloc laba piciorului. Există, de asemenea, o serie de protecţii cu silicon care pot fi puse pe monturi şi purtate pentru a evita frecarea osului de încălţăminte.

Durerile şi inflamaţiile pot fi rezolvate cu ajutorul unguentelor sau tratamentelor orale antiinflamatoare, dar este doar o soluţie temporară. Important de reţinut este că, în cazul în care suferiţi de afecţiuni gastrice, de diabet sau aveţi orice tip de problemă cu sistemul digestiv, nu puteţi consuma orice antiinflamator şi trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Un remediu imediat pentru durere şi iritaţie este o pungă cu gheaţă aplicată pe mont şi menţineţi pe cât posibil piciorul deasupra nivelului patului pentru a stimula circulaţia.

Recomandabil este să purtaţi pantofi doar din piele naturală pentru a permite piciorului să respire. Pielea sintetică nu este recomandată nu doar pentru monturi, ci şi din cauză că favorizează apariţia ciupercilor sau a infecţiilor.

Cum scăpăm natural de bătături?

Bătăturile sunt o problemă mai puţin gravă decât monturile, dar pot fi foarte incomode şi dureroase. Sunt cauzate de încălţămintea necorespunzătoare şi de statul în picioare timp îndelungat.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural foarte bun pentru bătături. Pregătiţi un lighean cu apă caldă în care aţi dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu şi ţineţi-vă picioarele în el timp de un sfert de oră. Dacă durerile sunt mai puternice atunci faceţi o pastă din trei linguri de bicarbonat si o lingură de apă şi masaţi-vă laba piciorului cu ea.

Pisaţi cinci aspirine împreună cu o lingură de zeamă de lămâie şi puneţi pasta obţinută pe bătătură. Pune peste picior folie de plastic şi pasă preparatul să acţioneze cale de 10 minute. Acidul va înmuia bătătura şi apoi o puteţi îndepărta cu piatra ponce.

Preparaţi un ceai de muşeţel diluat şi, la fel, înmuiaţi-vă picioarele în el. Vă va linişti durerile. Spălaţi-vă cu săpun pentru a nu risca să vă pătaţi pielea. Pe un disc demachiant sau pe un petic de bumbac turnaţi oţet şi puneţi-l pe bătătură seara. Ţineţi-l acolo până dimineaţă când trebuie să foloşiţi o piatră ponce pentru a îndepărta bătătura.

Cum să îţi alegi pantofii

Un sfat bun pentru alegerea pantofilor este să vi-i cumpăraţi întotdeauna seara. Dimineata picioarele dumneavoastră sunt odihnite şi nu au avut încă timp să se umfle de la mers, sau de la stat pe scaun la birou şi sistemul circulator nu este activat de suficient timp.

Evitaţi încălţămintea cu bot prea ascuţit care strange degetele. Presiunea pusă pe degetul mare de la picior grăbeşte procesul de formare a monturilor şi poate 
cauza dureri puternice. Cumpăraţi pantofi cu branţuri care pot fi schimbate la interval regulate de timp şi folosiţi măşti de silicon pentru monturi care vă prote-
jează osul de frecare puter
nică.

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă