3.8 C
București
luni, 2 decembrie 2024
AcasăGDPRInstitutul Cantacuzino a finalizat producerea vaccinului gripal sezonier

Institutul Cantacuzino a finalizat producerea vaccinului gripal sezonier

Institutul Cantacuzino a finalizat producerea a peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, a declarat, marţi, pentru Agerpres, dr. Gabriel Ionescu, managerul instituţiei.

 

Acesta a menţionat că vaccinul gripal sezonier 2010-2011 cuprinde trei tulpini, respectiv AH1N1, care este şi tulpina pandemică, AH3N2 şi B.

Aceste doze sunt destinate categoriilor cu risc, cum ar fi bolnavii cronici sau persoanele instituţionalizate.

Dr. Gabriel Ionescu a mai spus că, în prezent, se continuă modernizarea şi montarea noilor echipamente, astfel încât anul viitor să înceapă şi producerea vaccinului BCG.

În ceea ce priveşte datoriile institutului, managerul a afirmat că acestea vor fi achitate imediat ce vor fi încasaţi banii pentru vaccinul gripal sezonier. O mare parte din datorii vizează producerea vaccinului pentru acest an.

”Aproape am închis datoriile pentru anul 2009 şi acum am rămas cu datoriile din acest an”, a menţionat acesta.

El a susţinut că în luna august au fost alocate prin rectificare bugetară sume importante pentru producerea vaccinului sezonier gripal şi pentru plata lucrărilor şi echipamentelor achiziţionate şi care urmează să mai fie achiziţionate pentru modernizarea liniei de producţie a vaccinului gripal sezonier şi pentru producerea vaccinului BCG, pe lângă finanţarea Băncii Mondiale.

”În martie am primit un milion de lei şi la a doua rectificare 1.400.000 de lei. Banii intră efectiv numai după ce ducem documentele care atestă efectuarea serviciilor. Din primul milion am plătit 560.000 de lei, diferenţa fiind pentru finalizarea instalaţiei de apă pentru vaccinul BCG, iar pentru banii din a doua rectificare, 1,4 milioane de lei, am depus documentaţia şi aşteptăm primirea banilor, pentru a plăti firmele, care în cea mai mare parte au fost înţelegătoare”, a precizat Ionescu.

În ceea ce priveşte personalul, managerul institutului a tras un semnal de alarmă, arătând că un număr important de specialişti şi-au depus demisiile pentru că au găsit job-uri mai bine plătite.

”Trebuie să găsim soluţii pentru creşterea încasărilor, asta va fi greutatea în viitor”, a mai spus dr.Gabriel Ionescu.

Cele mai citite

România și alte 17 state primesc mai mult decât oferă, în bugetul UE

Sunt 9 țări care susțin financiar blocul comunitar, 18 beneficiază net, România fiind în topul beneficiarilor Conform unui grafic care detaliază contribuția netă a fiecărui...

Alegeri parlamentare 2024: Actele de identitate pot fi eliberate și duminică în regim de urgență

În ziua alegerilor parlamentare din 2024, cetățenii care nu dețin acte de identitate valabile, pot solicita eliberarea acestora inclusiv duminică, 1 Decembrie Direcțiile de Evidență...

Șapte ani fără Regele Mihai. Sute de oameni alături de Familia Regală la Curtea de Argeș

Sâmbătă, 30 noiembrie 2024, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș a avut loc o ceremonie religioasă și militară, la împlinirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă