20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPRCum construim un cadru de uşă într-un perete fals

Cum construim un cadru de uşă într-un perete fals

1.Fixarea montantilor

Cu ajutorul unei nivele cu laser au fost calculate si trasate pozitiile viitorilor pereti. Pe traseele rezultate au fost fixati in pardoseala cu ajutorul holzsuruburilor cu dibluri montanti din profile metalice CD75.

2.Montarea ghidajelor

Ghidajele din acelasi tip de profile au fost introduse in montantii de pe pardoseala. In zona superioara, ghidajele au fost fixate de grinzile de lemn din structura acoperisului.

3.Ranforsarea ghidajelor

Cele doua ghidaje metalice care delimiteaza golul de usa pe verticala au fost ranforsate cu grinzi din lemn. Acestea au fost introduse in profilul metalic si fixate cu suruburi autofiletante.

4.Confectionarea buiandrugului

Buiandrugul care va inchide cadrul de usa in zona superioara a fost realizat dintr-un profil metalic CD75. La extremitati, acesta a fost decupat in asa fel incat sa poata fi fixat pe cele doua ghidaje laterale.

5.Marcarea pozitiei buiandrugului

Pozitia buiandrugului a fost determinata cu ajutorul nivelei cu laser. A fost stabilit un punct reper cu ajutorul celor doua raze emise de nivela, iar de la acesta a fost masurata o distanta de 120 cm.

6.Fixarea buiandrugului

Fixarea buiandrugului metalic a fost facuta succesiv la cele doua extremitati. De fiecare data, inainte de fixarea in suruburi, a fost verificata distanta de 120 cm de la marcajele anterioare.

7.Ranforsarea buiandrugului

Ranforsarea acestui element a fost facuta, mai intai, cu o grinda din lemn care a fost introdusa in profilul metalic. Al doilea element de ranforsare au fost profilele de colt metalice cu grosimea de 3 mm.

8.Placarea cu gips-carton

Structura a cadrului de usa a fost placata cu gips-carton pe ambele laturi. Acestea au fost chituite, slefuite si zugravite cu vopsea lavabila. La final, a fost montata o usa de tipul HDF Natur cu o greutate relativ mica.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă